Ακολουθήστε μας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ( Σ. Κ. Ο. )

Ο Δήμος Καλλιθέας στο πλαίσιο της ανάπτυξης της Κοινωνικής Πολιτικής δημιούργησε το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας ( Σ. Κ. Ο. ), τον Δεκέμβριο του 1995.Στόχοι του Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογένειας

  • Η προώθηση της πρόληψης της ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους με την εφαρμογή προγραμμάτων πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης.
  • Η ψυχο-κοινωνική στήριξη της οικογένειας.
  • Η ευαισθητοποίηση και η στήριξη ομάδων επαγγελματιών που εργάζονται με παιδιά και εφήβους.
  • Η ενημέρωση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας
  • Η ανάπτυξη ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου που αφορά την ψυχική υγεία των παιδιών και εφήβων.

Τμήματα :
I. Τμήμα Παιδιών
   Ευαγγελιστρίας 78 Καλλιθέα Τηλ. 2109579090
II.
 Τμήμα Εφήβων
   Ανδρομάχης 100 Καλλιθέα Τηλ. 2109532718  fax 2109532719


ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ( Κ. Δ. Α. Π. )

Λειτουργούν δύο κέντρα στην Καλλιθέα:
1. Αθηνάς 87, Καλλιθέα (210.94,23.902) «Μικρό Καράβι»
2. Πεισιστράτου 60, Καλλιθέα (210.94.30.339)

Για παιδιά ηλικίας 5 εώς 12 ετών.

Τα κέντρα λειτουργούν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τη χειμερινή περίοδο από τις 9:00 π.μ. έως και τις 5:00 μ.μ. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο λειτουργούν καθημερινά  από τις 8:00π.μ. έως και τις 4:00μ.μ (Ιούνιο, Ιούλιο). Επίσης λειτουργούν και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα καθώς και άλλων σχολικών εορτών εκτός των κυρίων αργιών.
Η συμμετοχή των παιδιών διεξάγεται από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που υλοποιείται από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. (κατόπιν αιτήσεως στον φορέα) σε συνεργασία με τη Δημοτική επιχείρηση του Δήμου Καλλιθέας.
Στα κέντρα αυτά τα παιδιά ασχολούνται με τη μελέτη των σχολικών μαθημάτων και με πολλές άλλες δραστηριότητες. Δηλαδή με τη ζωγραφική, με κολλάζ, με γλυπτική σε πηλό και γύψο, με κατασκευές από χαρτί και ύφασμα. Προσφέρεται ενασχόληση με ηλεκτρονικό υπολογιστή, με επιτραπέζια παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, ομαδικό και ελεύθερο παιχνίδι και παρακολούθηση εκπαιδευτικών D.V.D.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Ελ. Βενιζέλου 156  4ος Όροφος   Τηλ. 2109590514

Η δραστηριότητα αφορά αίτηση της "ΔΗ.Κ.Ε.Κ." προς το Υπουργείο Εργασίας για ανάληψη και υλοποίηση προγραμμάτων που είναι εξολοκλήρου επιχορηγούμενο. Το πρόγραμμα Κοινωνικής Μέριμνας Ηλικιωμένων άρχισε να λειτουργεί στο Δήμο Καλλιθέας τον Δεκέμβριο του 1999 και παρέχει υπηρεσίες σε ηλικιωμένα, μοναχικά, άπορα άτομα, αλλά και σε κάθε φύσεως και ηλικίας άτομα που έχουν ανάγκη από κάποιου είδους βοήθεια μια δεδομένη χρονική περίοδο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ << ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ >>
Ελ. Βενιζέλου 156 6ος Όροφος Τηλ 2109565607

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιθέας (ΔΗΚΕΚ), στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καλλιθέας, υλοποιεί πρόγραμμα υπηρεσιών φροντίδας κατ΄οίκον, που αποσκοπεί στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης με αποτέλεσμα την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Το πρόγραμμα κοινωνικής μέριμνας "Βοήθεια στο Σπίτι", αποτελείται από Κοινωνική Λειτουργό, Ιατρό, Νοσηλεύτρια, Οικογενειακή Βοηθό, Φυσικοθεραπευτή και απευθύνεται σε ηλικιωμένα και μη άτομα, (ΑΜΕΑ κλπ) που χρήζουν κατ΄οίκον βοήθειας.


ΣΧΟΛΕΣ ΧΟΡΟΥ

Από το 1992, στο Δήμο Καλλιθέας οι δύο σχολές χορού συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία τους προσφέροντας εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο σ' όλους του Δημότες. Οι σχολές χορού είναι αναγνωρισμένες από το κράτος και διδάσκουν σ' αυτές πεπειραμένοι καθηγητές άρτια καταρτισμένοι. Τα δίδακτρα είναι προσιτά - ανταγωνιστικά σε σχέση με τις ιδιωτικές σχολές και η διδασκαλία γίνεται σε ευχάριστους και άρτια εξοπλισμένους χώρους.
Ρυθμική για νήπια προσχολικής ηλικίας Ευρωπαϊκοί χοροί για παιδιά και ενήλικες Λάτιν
Μπαλέτο για παιδιά και ενήλικες   τμήματα αρχαρίων και     προχωρημένων   Μοντέρνο τζαζ για παιδιά και ενήλικες
Σύγχρονο για όλες τις ηλικίες Χορευτική γυμναστική για ενήλικες

Σχολές :
I.
Πεισιστράτου 60 (περιοχή Τζιτζιφιών) Τηλ. 210 9430339
         II.Εσπερίδων 95-97 (περιοχή Αγ. Πάντων) Τηλ. 210 9579087            (ώρες λειτουργίας των σχολών 17:00-21:00)


 
 

Κέντρο Πληροφόρησης Νέων

Ο Δήμος Καλλιθέας με γνώμονα την ανάγκη της εποχής για πληροφόρηση, η οποία ανάγεται βαθμιαία σε στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών, συμμετέχει στο πρόγραμμα της Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης στη δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Πληροφόρησης Νέων.

Βρισκεστε εδω