Ακολουθήστε μας

anagnostoyΤο alsosnews.gr στο πλαίσιο των αθλητικών αφιερωμάτων του, επικοινώνησε με το φίλο δρομέα Παναγιώτη Αναγνώστου.

Οι απαντήσεις ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Παναγιώτη ακόμη καλύτερα.

Παναγιώτη από πού κατάγεσαι και πότε γεννήθηκες;

Γεννήθηκα στο πανέμορφο νησί της Σάμου το 1965.

Με τι ασχολείσαι στην καθημερινότητά σου;

Εργάζομαι ως τραπεζικός υπάλληλος

Τι σχέση είχες με τον αθλητισμό πριν ασχοληθείς με το running;

Από μικρός ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, τους παραδοσιακούς χορούς και την ορειβασία με τον ορειβατικό σύλλογο ''Επτάλοφο Κουβαρα ''.Το τρέξιμο μπήκε στη ζωή μου χάρη σε ένα φίλο μου τον Σόλωνα Παπαδόπουλο το 2011.

Από ποια ηλικία ασχολείσαι συστηματικά με το running;

Από το 2011.

Ποια ήταν η αφορμή που ξεκίνησες να ασχολείσαι;

Αφορμή για την συστηματική ενασχόληση μου με το τρέξιμο, υπήρξε ο θαυμασμός μου για τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων.

Υπήρχε κάποιος άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο και σε επηρέασε θετικά στην επιλογή σου αυτή;

Υπήρξαν ορισμένοι φίλοι μου, που με παρακίνησαν και με παρότρυναν να ξεκινήσω σιγά σιγά το τζόκιν και να εισπράξω τα θετικά οφέλη της συστηματικής άθλησης. Είμαι ευγνώμων απέναντι στους φίλους δρομείς Σόλων Παπαδόπουλο και Δημήτρη Σταβαρη που μου στάθηκαν στα πρώτα μου δρομικά βήματα.

Όλοι οι δρομείς δεν γοητεύονται από όλες τις αποστάσεις. Ποιες αποστάσεις πιστεύεις ότι ταιριάζουν σε σένα;

Στόχος μου στους αγώνες, δεν στάθηκε ΠΟΤΕ η χρονική επίδοση, αλλά η χαρά της συλλογικής συμμετοχής και οι τερματισμοί μαζί με φίλους της ομάδας μου.

Συμμετέχεις σε λαϊκούς αγώνες δρόμου; Ποιο ήταν ο αγώνας που πήρες το 1ο αναμνηστικό μετάλλιο; Περιέγραψε μας κάτι που θυμάσαι από εκείνη τη μέρα.

Θυμάμαι ότι ήταν ο αγώνας 15 χλμ του Αργολικού Κόλπου, στο Ναύπλιο το 2011.Όσους αγώνες και να έχω τρέξει εκείνον τον αγώνα ποτέ δε θα τον ξεχάσω...Με συγκλόνισε η ζεστασιά του κόσμου, τα χειροκροτήματα και η συμπαράσταση των συναθλητών που γνώριζαν ότι είναι για μένα ο πρώτος μου αγώνας.

Από ποιον αγώνα δρόμου έχεις μέχρι στιγμής τις καλύτερες αναμνήσεις; Περιέγραψε μας κάτι χαρακτηριστικό.

Ήταν ο Κλασικός Μαραθώνιος του 2013.Θα μου μείνουν αξέχαστα, όχι μόνο τα καλοκαιρινά longrunτης παραλιακής, παρέα με τους αγαπημένους φίλους Χρήστο Μπαλωμένο, Δημήτρη Σταβαρη , Παναγιώτη Βρεζα , Έλενα Ασημάκη και Σωτηρία Ζουρζουκη αλλά και τα έντονα συναισθήματα από τους τερματισμούς των προαναφερόμενων φίλων.

Έχεις κάποιον αθλούμενο ως δρομικό πρότυπο; Ποιος ο λόγος που τον θαυμάζεις;

Βεβαίως και έχω! Είναι ένας δρομέας που συμμετέχει ανελλιπώς σε λαϊκούς αγώνες δρόμου, παρότι είναι περίπου 80 χρονών. Τον γνωρίζουν όλοι σχεδόν οι δρομείς, με το μικρό του όνομα. Ο αγαπητός Ηρακλής η αλλιώς πάππους Ηρακλής.

Κάθε άθλημα έχει οφέλη αλλά και τραυματισμούς. Ποιο το σημαντικότερο όφελος για σένα; Είχες ποτέ κάποια στιγμή τραυματισμού;

Ένα απ τα μεγαλύτερα οφέλη απ την αθλητική μου ενασχόληση μου, ήταν η γνωριμία μου με αξιόλογα άτομα που έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και κοινούς στόχους. Σημαντικά είναι επίσης τα οφέλη για την καρδιοαναπνευστική μου υγεία, όπως και για την ψυχική μου ισορροπία. Σοβαρό τραυματισμό ευτυχώς δεν είχα ποτέ μέχρι σήμερα.

Τι θα έλεγες σε κάποιο φίλο σου προκειμένου να τον παροτρύνεις να γίνει αθλούμενος δρομέας;

Θα του έλεγα να τα βρει με τη σύζυγο του, γιατί αφιερώνεις πολλές ώρες απ την οικογενειακή σου θαλπωρή, όπως και απ τα παιδιά σου.

Ανήκεις σε κάποιο δρομικό club;

Ανήκω στην ομάδα ΣΑΦΑΝΣ της Νέας Σμύρνης.

Για ποιο λόγο θα παρότρυνες κάποιον να ενταχθεί στο δικό σου club;

Είναι ο σύλλογος που κάποιος, θα βρει σίγουρα την δική του δρομική παρέα, μέσα απ τους πολλούς αθλούμενους που τον απαρτίζουν.

Πως βλέπεις την εξέλιξη του jogging-running στην Ελλάδα;

Έχουν καταντήσει marketing οι αγώνες δρόμου και ευκαιρία για κερδοσκόπους. Έτσι δυστυχώς χάνουμε την ουσία της άθλησης.

Με ποια άλλα ενδιαφέροντα αξιοποιείς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Τρέξιμο… τρέξιμο…τρέξιμο…τρέξιμο ......!!!

Για το alsosnews.gr

Νεοκλής Τσούνης

Βρισκεστε εδω