Ακολουθήστε μας

Το alsosnews.gr στο πλαίσιο των αθλητικών αφιερωμάτων του, επικοινώνησε με τη φίλη δρομέα Σούλα Διρέκη, και την ευχαριστεί για την παραχώρηση της συνέντευξης.

Σούλα,από πού κατάγεσαι και πότε γεννήθηκες;

Κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη και γεννήθηκα τον Αύγουστο του 1962

Με τι ασχολείσαι στην καθημερινότητά σου;

Είμαι διακοσμήτρια. Ασχολούμαι με την μελέτη και την κατασκευή σπιτιών, διαμερισμάτων, καταστημάτων και γραφείων.

Τι σχέση είχες με τον αθλητισμό πριν ασχοληθείς με το running;

Ουσιαστικά καμμία! Μετά τα 35 έπαιζα λίγο τένις.

Από ποια ηλικία ασχολείσαι συστηματικά με το running;

Στα 40 άρχισα να ψιλοτρέχω και στα 45 έτρεξα τον πρώτο μαραθώνιό μου.

Ποια ήταν η αφορμή που ξεκίνησες να ασχολείσαι;

Τα παιδιά μου.Από πολύ μικρά τα είχα βάλει στον αθλητισμό, στο κολύμπι και πηγαίνοντας εκείνα στην πισίνα, βρήκα την αφορμή στο πολύ φορτωμένο πρόγραμμά μου να εντάξω την άθληση.

Υπήρχε κάποιος άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο και σε επηρέασε θετικά στην επιλογή σου αυτή; Θυμάσαι κάποια χαρακτηριστική του φράση;

Η Άννα η Καλοπούλου. Έτρεχε καθημερινά και στην αρχή έτρεχα μαζί της.Όποτε της έλεγα ότι δεν μπορώ άλλο λαχανιασμένη, μου έλεγε μπορείς σε ακούω ότι μπορείς και εγώ την πίστευα.Έτσι προόδευσα!

Όλοι οι δρομείς δεν γοητεύονται από όλες τις αποστάσεις. Ποιες αποστάσεις πιστεύεις ότι ταιριάζουν σε σένα;

Μου ταιριάζει ο μαραθώνιος, αλλά μου αρέσουν και τα βουνά.

Συμμετέχεις σε λαϊκούς αγώνες δρόμου; Ποιο ήταν ο αγώνας που πήρες το 1ο αναμνηστικό μετάλλιο; Περιέγραψε μας κάτι που θυμάσαι από εκείνη τη μέρα.

Συμμετέχω σε αρκετόύς. Ο γύρος της Αθήνας, μαζί με τα παιδιά μου που ήταν μικρά.Θυμάμαι τον Νίκο τον Πολιά να μοιράζει το περιοδικό runner. Διάβασα το περιοδικό και κόλλησα.

Από ποιον αγώνα δρόμου έχεις μέχρι στιγμής τις καλύτερες αναμνήσεις; Περιέγραψε μας κάτι χαρακτηριστικό.

Είναι πολλοί με ιδιαίτερες αναμνήσεις. Ξεχωρίζω τον πρώτο μου μαραθώνιο στο εξωτερικό, στο Ρότερνταμ, αλλά και τον δεύτερο στο εξωτερικό, στο Αμβούργο. Ο πρώτος μου ημιμαραθώνιος νύχτα στο Λαύριο. Ο Όλυμπος τέλος Ιουνίου με 30 βαθμούς κάτω και μείον δύο στην κορυφή.

Έχεις κάποιον αθλούμενο ως δρομικό πρότυπο;

Δεν έχω κάποιο πρότυπο, αλλά καμαρώνω πολλούς αθλητές.

Κάθε άθλημα έχει οφέλη αλλά και τραυματισμούς. Ποιο το σημαντικότερο όφελος για σένα; Είχες ποτέ κάποια στιγμή τραυματισμού;

Είχα κατά καιρούς κάποιους τραυματισμούς, όλα όμως μου περνούν κατά την διάρκεια του μαραθωνίου! Αλήθεια! Όλη μου η ζωή βασίζεται πάνω στο τρέξιμο. Έχω φίλους από το τρέξιμο, ταξιδεύω για να τρέξω, γνωρίζω πόλεις, χώρες και νησιά τρέχοντας. Αισθάνομαι υγιής και δυνατή. Το τρέξιμο είναι ψυχοθεραπεία και μάλιστα τσάμπα.Έτσι πας και ταξίδια με τα λεφτά που θα πήγαινε ο ψυχοθεραπευτής σου!

Ανήκεις σε κάποιο δρομικό club;

«Εμείς οι δρομείς...»είμαστε μια ομάδα δρομέων, που θα αλλάξουμε τον κόσμο αλλάζοντας τον δικό μας. Ελεύθεροι να ανήκουμε, ή να μην ανήκουμε,  όπου θέλει ο καθένας.

Για ποιο λόγο θα παρότρυνες κάποιον να ενταχθεί στο δικό σου club;

Αν κάποιος θέλει να είναι ελεύθερος άνθρωπος, με διάθεση προσφοράς και ομαδικό πνεύμα, ανήκει σε μας!

Πως βλέπεις την εξέλιξη του jogging-running στην Ελλάδα;

Θα αυξάνετε διαρκώς.

Με ποια άλλα ενδιαφέροντα αξιοποιείς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Μου αρέσουν τα ταξίδια, η ιστιοπλοΐα, να πηγαίνω θέατρο και κινηματογράφο. Το σημαντικότερο, που κάνω αυτές τις μέρες, είναι η αιμοδοσία που διοργανώνουμε “Εμείς οι δρομείς...” Γιατί όπως είπαμε εμείς οι δρομείς θα αλλάξουμε τον κόσμο μας!

Είστε όλοι καλεσμένοι στην αιμοδοσία μας,η οποία είναι αύριο!

Για το alsosnews.gr

Νεοκλής Τσούνης

Βρισκεστε εδω