Ακολουθήστε μας

Το alsosnews.gr στο πλαίσιο των αθλητικών αφιερωμάτων του, επικοινώνησε με το φίλο δρομέα Θέμη Παυλόπουλο και τον ευχαριστεί για την παραχώρηση της συνέντευξης.

Θέμη, από πού κατάγεσαι και πότε γεννήθηκες;

Γεννήθηκα στην Αθήνα το Νοέμβρη του 1979 και μεγάλωσα στην όμορφη Νέα Σμύρνη

Με τι ασχολείσαι στην καθημερινότητά σου;

Είμαι επαγγελματίας διατροφολόγος-εργοφυσιολόγος

Τι σχέση είχες με τον αθλητισμό πριν ασχοληθείς με το running;

Έπαιζα επί 20 χρόνια μπάσκετ σε αγωνιστικά ερασιτεχνικά σωματεία

Από ποια ηλικία ασχολείσαι συστηματικά με το running;

Από τα 30 μου

Ποια ήταν η αφορμή που ξεκίνησες να ασχολείσαι;

Αφότου διέκοψα την ενασχόλησή μου με τον αγωνιστικό αθλητισμό, έψαχνα να βρω την καλύτερη δυνατή μετάβαση σε εναλλακτικούς τρόπους άσκησης οι οποίες θα με αποφόρτιζαν κι από την δύσκολη επαγγελματική μου καθημερινότητα. Το άλσος της Νέας Σμύρνης και το τρέξιμο σε αυτό, συνάντησαν άριστα αυτή μου την επιθυμία.

Υπήρχε κάποιος άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο και σε επηρέασε θετικά στην επιλογή σου αυτή; Θυμάσαι κάποια χαρακτηριστική του φράση;

Ο επί τρεις δεκαετίες δρομέας -και φίλος πλέον- Θύμιος Πολύδωρος ενίσχυσε την απόφασή μου να συμμετέχω σε λαικούς αγώνες δρόμου και έτσι να κάνω πιο συστηματική την προπόνησή μου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μου είπε: ‘’Την επόμενη Κυριακή έχει ένα δεκάρι εδώ δίπλα στη Δάφνη. Τι λες θα το βγάλεις? Θα το βγάλεις μωρέ!!!’’

Όλοι οι δρομείς δεν γοητεύονται από όλες τις αποστάσεις. Ποιες αποστάσεις πιστεύεις ότι ταιριάζουν σε σένα;

Νομίζω ότι και λόγω μεγέθους οι αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων μου ταιριάζουν περισσότερο, αλλά μου αρέσουν και οι πιο μεγάλες αποστάσεις μέχρι 20-25 χιλιόμετρα. Τις τρέχω πολύ ευχάριστα.

Συμμετέχεις σε λαϊκούς αγώνες δρόμου; Ποιο ήταν ο αγώνας που πήρες το 1ο αναμνηστικό μετάλλιο; Περιέγραψε μας κάτι που θυμάσαι από εκείνη τη μέρα.

Συμμετέχω σχετικά συστηματικά τα τελευταία 5 χρόνια. Ο πρώτος μου λαικός αγώνας δρόμου ήταν ο γύρος Δάφνης-Υμηττού, αγώνας 10 χιλιομέτρων. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι στο τέλος της διαδρομής ήμουν κάθιδρος, ταλαιπωρημένος και ένιωθα περίπου σαν τον Μπεν Χουρ! Η αίσθηση ωστόσο όταν τερμάτισα ήταν μοναδική. Αίσθηση πληρότητας κι επάρκειας.

Από ποιον αγώνα δρόμου έχεις μέχρι στιγμής τις καλύτερες αναμνήσεις; Περιέγραψε μας κάτι χαρακτηριστικό.

Χωρίς αμφιβολία στον αντιφασιστικό αγώνα Θυσίας Διστόμου το 2012! Θυμάμαι στη διαδρομή είδα τον κύριο Τσαγκαράκη, έναν δρομέα του ΣΔΥΑ & πολύ γνωστή φυσιογνωμία του δρομικού κινήματος! Είχε υπερβολική ζέστη και το οδόστρωμα ανατανακλούσε όλη την ηλιακή ακτινοβολία, αυξάνοντας δυσθεώρητα τη θερμοκρασία.  Μου λέει ...μην το βάζεις κάτω! Σκέψου ότι τρέχεις για αυτούς που βασανίστηκαν και θυσιάστηκαν!

Έχεις κάποιον αθλούμενο ως δρομικό πρότυπο;

Σαν δρομικό πρότυπο λειτουργούν όλοι οι ανώνυμοι δρομείς που αφιερώνουν λίγο από το χρόνο τους για να ξεφύγουν από τα προβλήματα της χαλεπής καθημερινότητας,  που όλοι αντιμετωπίζουμε.

Κάθε άθλημα έχει οφέλη αλλά και τραυματισμούς. Ποιο το σημαντικότερο όφελος για σένα; Είχες ποτέ κάποια στιγμή τραυματισμού;

Τα οφέλη είναι αναντίλεκτα πολλαπλά! Καλύτερη υγεία, ευεξία, κοινωνικοποίηση. Μεγάλους τραυματισμούς δεν είχα. Μόνο καποιες μικρές ανάπαυλες λόγω υπερφόρτωσης της μέσης μου.

Τι θα λεγες σε κάποιο φίλο σου προκειμένου να τον παροτρύνεις να γίνει αθλούμενος δρομέας;

Οτι θα αλλάξει η ζωή του επί τα βελτίω σε όλα τα επίπεδα

Ανήκεις σε κάποιο δρομικό club;

       Στους ΣΑΦΑΝΣ

Για ποιο λόγο θα παρότρυνες κάποιον να ενταχθεί στο δικό σου club;

Είναι μια πρώτης τάξης δρομική δικτύωση, με ότι αυτό συνεπάγεται

Πως βλέπεις την εξέλιξη του jogging-running στην Ελλάδα;

Σε διαρκή διαστολή του

Με ποια άλλα ενδιαφέροντα αξιοποιείς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Συμμετοχή σε δίκτυα αλληλεγγύης, διάβασμα, αρθρογραφία

 

Για το alsosnews.gr

Νεοκλής Τσούνης

Βρισκεστε εδω