Ακολουθήστε μας

Το alsosnews.gr επικοινώνησε με τον προπονητή ακαδημιών ποδοσφαίρου Γιάννη Μοσχονησιώτη για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Κε Μοσχονησιώτη,πότε ξεκίνησαν τα πρώτα βήματα και η σχέση σας με το ποδόσφαιρο; Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Ξεκίνησα να παίζω ως ποδοσφαιριστής σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα σε ομάδες της Λέσβου αλλά και της Αθήνας. Η προπονητική ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρός και απλά πραγματοποιήθηκε.

Τι ακαδημαϊκές σπουδές έχετε ακολουθήσει; Είμαι απόφοιτος Γενικού Λυκείου και αυτή την στιγμή φοιτώ στο Ο.Π.Α.( Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Όσον αφορά τον αθλητισμό, είμαι κάτοχος κάρτας προπονητή απο την ΕΠΣΑ. Στα άμεσα σχέδιά μου είναι να πάρω το δίπλωμα UEFAC.

Ποιος ο λόγος που σας κέρδισε η προπονητική; Ήταν απλά ένα όνειρο που είχα από μικρός. Να φανταστείς σε όλους τους αγώνες που έβλεπα έκανα ποδοσφαιρικές αναλύσεις για το κάθε τι που παρατησούσα.

Ποια είναι η φιλοσοφία πού έχετε ως προπονητής;φιλοσοφία μου είναι το πειθαρχημένο ποδόσφαιρο. Όταν μια ομάδα παίζει με πειθαρχία μπορεί να πάρει τα αποτελέσματα που επιθυμεί μέσα στο γήπεδο.

 

Έχετε επηρεαστεί από άλλους προπονητές στον τρόπο της δουλειάς σας;

Δεν έχω επηρεαστεί από κανέναν, γιατί πολύ απλά πιστεύω μόνο στις δικές μου δυνάμεις. Προσπαθώ να φτιάξω το δικό μου μοντέλο ομάδας, χωρίς να ακολουθώ μηχανικά τα βήματα πολλών προπονητών.

 

Με ποιες ομάδες έχετε ασχοληθεί μέχρι σήμερα;Ως προπονητής ήμουν στις ακαδημίες του Αίαντα Μυτιλήνης και στην Αθηναϊκή Ένωση όπου βρίσκομαι μέχρι τώρα.

Ποιος είναι ο στόχος και η φιλοσοφία της Αθηναϊκής Ένωσης;Ο στόχος της είναι να μεγαλώνει καθημερινά ως σύλλογος και να βγάζει υγεία σε όλους τους τομείς, πράγμα που συμβαίνει.

Τι τμήματαστελεχώνουν τις ακαδημίες της; Από πλευράς αγοριών έχουμε τα Babini, τα Αστεράκια, τα ProJunior, τα Junior, τους Παμπαίδες και τους Παίδες. Όσον αφορά το γυναικείο ποδόσφαιρο έχουμε τις Παγκορασίδες τις Κορασίδες και τις Νεάνιδες. Και μην ξεχνάμε την γυναικεία ομάδα, η οποία βρίσκεται στην Β’ εθνική.

Πόσα παιδιά συμμετέχουν στις ακαδημίες σας; Έχουμε γύρω στα 200 παιδιά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχουμε την πιο μεγάλη ακαδημία στις γυναίκες, καθώς διαθέτουμε γύρω στα 100 κορίτσια μαζί με τις γυναίκες. Αν όχι την 1η σίγουρα την  2η!.

Τι να περιμένουμε τη φετινή χρονιά από την ομάδα γυναικών της Αθηναϊκής; Να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία στην Β’ Εθνική τερματίζοντας όσο ψηλότερα γίνεται.

Ποια η γνώμη σας για την εξέλιξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα; Δυστυχώς στην χώρα μας είμαστε «πίσω από τον ήλιο». Σ’ αυτό το κομμάτι διαφέρει η Αθηναϊκή  Ένωση, καθώς προσελκύσουμε ολοένα και περισσότερα κορίτσια στον χώρο μας.

Τί πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει για να οδηγηθεί το γυναικείο ποδόσφαιρο σε καλύτερες ημέρες; Πρέπει από το σχολείο οι γυμναστές να προσπαθήσουν να τραβήξουν τα κορίτσια στο χώρο του ποδοσφαίρου έτσι ώστε να μην ντρέπονται. Μετά είμαστε εμείς, που πρέπει να κάνουμε σωστά την δουλειά μας για να τα κρατήσουμε κοντά στον αθλητισμό.

 

Ποια παίκτρια θαυμάζετε ιδιαίτερα, στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου; Θαυμάζω όλες τις γυναίκες που αγαπούν να παίζουν ποδόσφαιρο, καθώς βγάζουν μια δυναμική που αποδεικνύει ότι μπορούν να προσφέρουν θέαμα σε ένα άθλημα που θεωρείται αδίκως ανδροκρατούμενο, σε ένα αθλητικό περιβάλλον υπό αντίξοες οικονομικές συνθήκες για την προώθησή του.

 

Τι θα λεγατε σε κάποιο γονέα, προκειμένου να τον παροτρύνετε να ασχοληθεί η κόρη του με το γυναικείο ποδόσφαιρο; Αν η κόρη του το θέλει πραγματικά δεν χρειάζεται παρότρυνση ο γονέας. Πρέπει γενικά να αποβάλουμε τον ρατσισμό όσον αφορά το γυναικείο ποδόσφαιρο.

 

Με ποια άλλα ενδιαφέροντα αξιοποιείτε τον ελεύθερο χρόνο σας; Παίζοντας ποδόσφαιρο και γενικά ότι με κάνει να αισθάνομαι «γεμάτος».Επιπλέον ασχολούμαι με την διαχείριση  του site μου http://filathlos24.blogspot.gr

 Για το alsosnews.gr

Νεοκλής Τσούνης

Βρισκεστε εδω