Ακολουθήστε μας

Τα κορίτσια των ακαδημιών της Αθηναϊκής Ένωσης στο «American Community Schools»

 

Το Σάββατο 05.11.16 τα κορίτσια της σχολής ποδοσφαίρου της Αθηναϊκής Ένωσης είχαν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του αμερικάνικου σχολείου Αθηνών  «American Community Schools»(ACS) για μια φιλική ποδοσφαιρική αναμέτρηση με τα αντίστοιχα τμήματα κοριτσιών του ACS.

 

Η αναμέτρηση περιελάμβανε δύο παιχνίδια, ένα μεταξύ των νεανίδων(διαρκείας 60’) και ένα μεταξύ των κορασίδων(διαρκείας 50’).

Οι νεανίδες της Αθηναϊκής Ένωσης υπό την τεχνική καθοδήγηση του Γιάννη Μοσχονησιώτη παρουσίασαν αξιόλογη εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα με εντυπωσιακή πληρότητα σε όλες τις γραμμές της. Η ομάδα του ACSαπό τα πρώτα λεπτά του αγώνα έδειξε ποιος θα επικρατήσει, σκοράροντας 2 φορές και έτσι με σκορ 2-0 έκλεισε το  Α’ ημίχρονο.

Στο Β΄ ημίχρονο τα κορίτσια και των δύο ομάδων συνέχισαν να προσφέρουν ωραίο θέαμα στους φιλάθλους, με χαμένες ευκαιρίες, δοκάρια, αποκρούσεις, αλλά και δύο γκολ. Έτσι στο 46’ το σκορ έγινε 3-0 και στο 57’ η Αθηναϊκή μείωσε σε 3-1, με γκολ της Μαρίας, που με ένα εντυπωσιακό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο «Γ» της αντίπαλης εστίας, διαμορφώνοντας έτσι και το τελικό σκορ. Η λήξη βρήκε και τις δύο ομάδες καταχειροκροτούμενες από τους θεατές για το εντυπωσιακό θέαμα που τους προσέφεραν.

Μετά τον αγώνα αυτόν, σειρά είχαν οι κορασίδες των δύο ομάδων.

Στο Α’ μέρος αυτού του αγώνα, οι κορασίδες της Αθηναϊκής Ένωσης καθοδηγούμενες από το Νεκτάριο Πουλογιανόπουλο, ξεδίπλωσαν τις επιθετικές αρετές τους και σε συνδυασμό με μια συμπαγή αμυντική διάταξη πέτυχαν το 1-0 στο 21’ που ήταν και το σκορ του Α’ ημιχρόνου. Το Β΄ μέρος πρόσφερε την ευκαιρία στον προπονητή της Αθηναϊκής, να ξεκινήσει τον αγώνα με αρκετές αλλαγές, προκειμένου να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, απέναντι σε μια πολλή δυνατή ομάδα, όπως αυτή του ACS.Η αγωνιστική εικόνα του Β’ ημιχρόνου, παρότι υπήρξαν ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, δεν περιελάμβανε κάποιο γκολ και έτσι το τελικό σκορ παρέμεινε στο 1-0.

Παρευρισκόμενος στις εγκαταστάσεις του αμερικάνικου σχολείου, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον προπονητή ποδοσφαίρου αλλά και στίβου του ACSκο Νικία Ναούμ. Κατά την μεταξύ μας συνομιλία πληροφορήθηκα ότι η ομάδα νεανίδων αντιπροσωπεύοντας την βασική ομάδα γυναικών, συμμετέχει ετησίως σε διεθνή τουρνουά, ενώ στην Ελλάδα αντιμετωπίζει μόνο αντίστοιχες ομάδες από άλλα ιδιωτικά διεθνή σχολεία, όπως το St. Catherine's BritishSchoolin Athens, το CampionSchool κ.α. Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου, την ερχόμενη βδομάδα η ομάδα του ACS  θα συμμετάσχει  σε 4ήμερο διεθνές τουρνουά στο Λονδίνο και σε αναζήτηση ενός αξιόλογου αντιπάλου για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας επιλέχθηκε και μια ελληνική ομάδα, η Αθηναϊκή Ένωση.

Ο κος Ναούμ εμφανώς ενθουσιασμένος από το αγωνιστικό προφίλ των νεανίδων & κορασίδων της Αθηναϊκής Ένωσης, εκδήλωσε την πρόθεση του για επανάληψη τέτοιων φιλικών στο άμεσο μέλλον.

Από την πλευρά της Αθηναϊκής αυτό που έγινε άμεσα αντιληπτό σε μένα, είναι ότι γονείς, παίκτριες & προπονητικό team έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το «American Community Schools».

Για το alsosnews.gr

Νεοκλής Τσούνης

Βρισκεστε εδω