Ακολουθήστε μας

Ι.Παντελακάκη:"Το γυναικείο ποδόσφαιρο υπερτερεί σε πάθος και ένταση"

 

Για τους φίλους του γυναικείου ποδοσφαίρου, το alsosnews.gr δημοσιεύει συνέντευξη της παίκτριας ποδοσφαίρου Ιωάννας Παντελακάκη και την ευχαριστεί για την παραχώρηση αυτής.

Ιωάννα από που κατάγεσαι & με τι ασχολείσαι;

Γεννήθηκα στο Αίγιο όπου και μεγάλωσα.Είμαι μουσικός και δουλεύω στο Ωδείο Μουσική Δημιουργία Αθηνών.

Πότε ξεκίνησε η 1η σου επαφή με τον αθλητισμό γενικά;

Η αλήθεια είναι ότι σαν παιδάκι μου άρεσαν όλα τα παιχνίδια που είχαν τρέξιμο και δεν ήταν στατικά. Όμως μέχρι να εισαχθώ στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. (Γυμναστική Ακαδημία) δεν είχα ασχοληθεί με τον αθλητισμό σοβαρά. Φοιτώντας στη Γυμναστική Ακαδημία όμως πέρασα από όλα τα αθλήματα.

Από ποια ηλικία ασχολείσαι συστηματικά με το ποδόσφαιρο;

Με το ποδόσφαιρο ασχολούμαι από 18 χρονών.

Πώς πήρες την απόφαση να γίνεις παίκτρια ποδοσφαίρου;

Όταν ήμουν φοιτήτρια στο Α΄ έτος, την ώρα που είχαμε μάθημα ποδοσφαίρου, κάποιες παίκτριες από την Καλλιθέα, ανάμεσα τους και η προπονήτρια τώρα, Κατερίνα Φαλίδα με πλησίασαν και μου είπαν ότι τους αρέσει ο τρόπος που παίζω και με ρώτησαν αν  θέλω να εγγραφώ στην ομάδα τους. Κι έτσι ξεκίνησε για μένα αυτή η «διαδρομή».

Σε ποιες ομάδες έχεις παίξει;

Καλλιθέα, Λαύρα Αργυρούπολης, Ολυμπιάδα Υμηττού και  Αθηναϊκή Αγ. Δημητρίου.

Σε ποια θέση παίζεις;

Έχω δοκιμαστεί σε πολλές θέσεις αλλά τα τελευταία χρόνια παίζω σαν σέντερ φορ. Η θέση βέβαια που προτιμώ είναι δεξί Χαφ!!!

Τι απαντάς σε όσους απορούν για αυτή την αθλητική σου επιλογή;

Σε καμία χώρα της Ευρώπης  δεν θα απορούσε κάποιος, βλέποντας ένα κορίτσι να παίζει ποδόσφαιρο . Δεν καταλαβαίνω τον λόγο να δημιουργούνται τέτοιες απορίες και στερεότυπα στη χώρα μας. Ποδόσφαιρο για μένα σημαίνει σωματική υγεία, ευεξία, εμπειρίες, ταξίδια, φίλοι και δεν το αλλάζω με τίποτα.

Πολλοί φίλαθλοι λένε «έλα μωρέ τώρα, γυναικείο ποδόσφαιρο». Τί θα έλεγες στους φιλάθλους, προκειμένου να έρθουν στο γήπεδο και να σας στηρίξουν;

Το γυναικείο ποδόσφαιρο διαφέρει από το αντρικό όντως. Από άποψη ποιότητας και ταχυτήτων βρισκόμαστε πιο χαμηλά. Αλλά το γυναικείο ποδόσφαιρο υπερτερεί σε πάθος και ένταση. Όλα τα κορίτσια σε κάθε αγώνα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και μόνο και μόνο γι αυτό αξίζουν την υποστήριξη των φιλάθλων, οι οποίοι πολλές φορές δε στερούνται και του θεάματος. Και να είστε σίγουροι ότι, η νέα γενιά που ετοιμάζεται τώρα στις ακαδημίες, θα ανεβάσει πολύ το επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου σε λίγα χρόνια.

Το ποδόσφαιρο φημίζεται για την σκληρότητά του και τους συχνούς τραυματισμούς.  Συμβαίνει το ίδιο και στο γυναικείο ποδόσφαιρο ή είναι το ίδιο επικίνδυνο όπως τα άλλα γυναικεία αθλήματα;

Δεν γνωρίζω για τα υπόλοιπα αθλήματα αλλά για το ποδόσφαιρο οι τραυματισμοί είναι πολλοί και σοβαρής φύσεως, δυστυχώς. Και αυτό γίνεται διότι δεν υπάρχουν υποδομές για να προστατευτούν οι  αθλήτριες (ακατάλληλα γήπεδα). Επίσης υπάρχουν σωματεία που για παράδειγμα δεν βάζουν ποτέ βάρη στο πρόγραμμα των προπονήσεων τους με αποτέλεσμα τα γόνατα πολλών παικτριών να τραυματίζονται και να αναγκάζονται να μένουν εκτός αγωνιστικής δράσης για πολύ καιρό ή και καθόλου σπάνια, να σταματούν το ποδόσφαιρο εντελώς. Δεν έχει να κάνει με το πόσο σκληρό είναι το ποδόσφαιρο σαν άθλημα αλλά με το πόσοι «λάθος άνθρωποι» ασχολούνται με αυτό.

Πως βλέπεις την εξέλιξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα;

Σίγουρα θα υπάρξουν καλύτερες παίκτριες που θα έχουν από μικρές τις σωστές βάσεις και θα δώσουν περισσότερα από εμάς σε ότι αφορά το παικτικό και το ποιοτικό κομμάτι του αθλήματος. Αλλά όλα τα υπόλοιπα τα οργανωτικά- οικονομικά θέματα δυστυχώς θα γίνονται ολοένα και χειρότερα... Η κρίση δεν έχει αφήσει κανέναν σύλλογο ανεπηρέαστο.

Σχετικά με τις Ελληνικές διοργανώσεις, ποια ομάδα πιστεύεις θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος και ποια κυπελλούχος;

Αν ρωτάτε για το γυναικείο ΠΑΟΚ και τα δύο. Είναι η απόλυτη δύναμη...

Στο αντρικό θα έλεγα Ολυμπιακός και ΑΕΚ...

Τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος με την Αγία Παρασκευή, τι πιστεύεις ότι θα γίνει; Πόσο σας ενδιαφέρει ο αγώνας βαθμολογικά;

To παιχνίδι αυτό βαθμολογικά δεν θα κάνει μεγάλη διαφορά για μας. Παρά τα προβλήματα των τραυματισμών και των απουσιών ταλαντούχων παικτριών μας καταφέραμε να βρεθούμε στην 3η θέση και να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα υποβιβασμού.  Άσχετα με αυτό θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε!

Είναι θέμα γοήτρου της ομάδας μας!

Για το alsosnews.gr

Νεοκλής Τσούνης

Βρισκεστε εδω