Ακολουθήστε μας

 Χ. Χριστόπουλος: «Τα παιδιά με έκαναν να ασχοληθώ με την προπονητική»

Για τους φίλους του γυναικείου ποδοσφαίρου, το alsosnews.gr δημοσιεύει μια συνέντευξη του προπονητή της Ολυμπιάδας Υμηττού, Χρήστου Χριστόπουλου και τον ευχαριστεί για την παραχώρησή αυτής.

 

 Κε Χριστόπουλε, πότε ξεκίνησαν τα πρώτα βήματα και η σχέση σας με το ποδόσφαιρο;

Το ποδόσφαιρο είναι το κατεξοχήν ποιο δημοφιλές άθλημα στο πλανήτη. Θυμάμαι τον εαυτό μου στο δημοτικό σχολείο να παίζει μπάλα με τα μπουκαλάκια της λουξ. Τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα τα ξεκίνησα στις ακαδημίες της Παναχαϊκής, με προπονητές τους πρώην ποδοσφαιριστές Στραβοπόδη & Βουλγαράκη!!

Τι ακαδημαϊκές σπουδές έχετε ακολουθήσει;

Έχω σπουδάσει στοΕθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Φυσικής Αγωγής κ Αθλητισμού. Μετά το τέλος των σπουδών μου στο ΤΕΦΑΑ, έκανα το Master μου στο Πανεπιστήμιο της Σπάρτης με ειδικότητα Marketing στο ποδόσφαιρο. Αν βρω χρόνο, θα ήθελα να ολοκληρώσω τις σπουδές μου με ένα διδακτορικό και συγκεκριμένα, στα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Που εργάζεστε;

Ο τομέας που εργάζομαι δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό. Είμαι Τραπεζικός Υπάλληλος. Μάλιστα, επειδή το μικρόβιο του ποδοσφαίρου με ακολουθεί, έχω δημιουργήσει ομάδα ποδοσφαίρου που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Ο.Τ.Ο.Ε.

Ποιος ο λόγος που σας κέρδισε η προπονητική;

Αυτό που με κέρδισε πρώτα απ’ όλα είναι τα παιδιά, αυτά με έκαναν να ασχοληθώ με την προπονητική. Μου αρέσει με ότι ασχολούμαι, να το κάνω σωστά και να δίνω όλο το είναι μου, ώστε οι παίκτες που αντιπροσωπεύω να έχουν την πλήρη εξειδίκευση, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε παίκτη & ομάδα.

Με ποιες ομάδες έχετε ασχοληθεί μέχρι σήμερα;

Δόξα Βύρωνα, Εθνικός Αστέρας, Ηλιούπολη, & σήμερα Ολυμπιάδα Υμηττού, είναι τα μέχρι τώρα ποδοσφαιρικά περάσματα μου.Θα φανεί λίγο εγωιστικό, αλλά από όλες τις ομάδες έχω κρατήσει πολύ καλές αναμνήσεις, καθώς όλα ταμέχρι τώρα αποτελέσματα που έχουν οι ομάδες που έχω περάσει ως παιδαγωγός, κατά την άποψη μου είναι θετικά. Ο ποδοσφαιρικός χάρτης είναι μικρός και η αγάπη που παίρνω από τους πρώην αθλητές μου, είναι αρκετή για μένα, για να συνεχίσω να διδάσκω τη μεθοδολογία του ποδοσφαίρου.

Ποια η γνώμη σας για την εξέλιξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα;xrispodon

Το γυναικείο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια αποκτά μια άλλη δυναμική. Δυστυχώς όμως, στην Ελλάδα είναι πάγια τακτική αρκετών, να κοιτάνε το απέναντι σπίτι αντί το δικό τους. Συνεννόηση μηδέν. Στην Αθήνα είμαστε 8 ομάδες και οι μισές δεν μιλάμε μεταξύ μας. Πως θα έχουμε μια κοινή συνισταμένη για το καλό του χώρου; Άρα η καραμέλα, «Η ΕΠΟ φταίει για όλα» πρέπει να σταματήσει.

Με ποια άλλα ενδιαφέροντα αξιοποιείτε τον ελεύθερο χρόνο σας; Στον ελεύθερο μου χρόνο έχω αφήσει στην άκρη τα hobby μου και ασχολούμαι με το μικρό μου γιο που είναι 14 μηνών! Δεν ξέρω αν θα του αρέσει το ποδόσφαιρο, αλλά θα τον στηρίξω σε ότι κι αν αποφασίσει! Για μένα, η οικογένεια παίζει σπουδαίο ρόλο…Σύντομα Θεού επιτρέποντος, τέλος Αυγούστου, θα αποκτήσουμε το 4ο μέλος της οικογένειας μου.

Τέλος μέσα από αυτή την συνέντευξη, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την πρόεδρο του Ατρόμητου Στέλλα Μουζάκη, για την άριστη συνεργασία που έχουμε κ’ εύχομαι να παραμείνει στην Α εθνική!!

Για το alsosnews.gr

 Νεοκλής Τσούνης

Βρισκεστε εδω