Ακολουθήστε μας

Γιώργος Κουρτέλης:"Τα κορίτσια έχουν ταλέντο,τα αγόρια τα σπρώχνουν οι μπαμπάδες..."

Για τους φίλους του γυναικείου ποδοσφαίρου, το alsosnews.gr θεωρεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μια γνωριμία με τις ομάδες.

Για το λόγο αυτό, δημοσιεύει μια συνέντευξη του προέδρου της Ολυμπιάδας Υμηττού Γιώργου Κουρτέλη και τον ευχαριστεί για την παραχώρηση της.

Κε Κουρτέλη, πότε ιδρύθηκε η ομάδα και πως ξεκίνησε η ιδέα δημιουργίας της;

Ίδρυση- Μάρτιος 1985: Μια παρέα φίλων με μόνο οδηγό την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο ίδρυσαν την Ολυμπιάδα. Αρχή έγινε από τους: Κουρτέλης Γεώργιος, Σέργης Δημήτριος, Αλεξόπουλος Αχιλλέας, Θεοφίλης Παναγιώτης, Μανδελένης Γεώργιος, Βασιλακάκης Εμμανουήλ, και Ζαχαριάς Γεώργιος. Αποφασίζεται οριστικά ότι τα χρώματα της θα είναι το μπλε και το άσπρο και το σήμα της η ολυμπιακή φλόγα.

Έδρα μας το Γήπεδο του Υμηττού (με χλοοτάπητα από το 2011) μετά από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής του τότε Δήμου Υμηττού.

Πόσα και ποιά μέλη απαρτίζουν το ΔΣ του συλλόγου σας;

Το Δ.Σ του Συλλόγου όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 16/6/2014, έχει την παρακάτω σύνθεση: Πρόεδρος: Κουρτέλης Γεώργιος

Αντιπρόεδρος: Μανδελένης Γεώργιος

Γραμματεύς: Κουρτέλης Χρήστος

Ταμίας: Σακκάς Βασίλειος

Γεν. Αρχηγός: Σιδέρης Κων/νος

Γεν. Έφορος: Μπίρλης Αθανάσιος

Μέλος: Κουζούπης Πέτρος Μέλος: Νταής Κων/νος

Μέλος: Ρόδας Αντώνιος

Ποια είναι η προσωπική σας φιλοσοφία στην υποστήριξη της ομάδας;

Φιλοσοφία και σκοπός της Ακαδημίας είναι, η μέσω της μεθοδικής άθλησης, διαμόρφωση του χαρακτήρα στους νέους και τις νέες , η ευγενής άμιλλα, η αγάπη για το ποδόσφαιρο και ο πολιτισμός της άθλησης. Θεωρούμε ότι το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής και έτσι προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις στα παιδιά της Ακαδημίας για σωστό Αθλητισμό, για τη σωστή σωματική, ψυχική, πνευματική και κοινωνική τους καλλιέργεια, με την καθοδήγηση ενός επιτελείου επιλεγμένων προπονητών.

Ποιο είναι το δυναμικό της ομάδας σας αλλά και των ακαδημιών σας;

Η γυναικεία ομάδα μας αγωνίζεται στην Β' εθνική και έχει στο δυναμικό της 36 κοπέλες.

Τα αγόρια στις ακαδημίες μας είναι ηλικίας από 5-17 ετών και φτάνουν τα130 μέλη, ενώ τα 35 κορίτσια  είναι ηλικίας από 6 έως 12+ ετών.

Οι ακαδημίες μας ξεκίνησαν το 2008, λειτουργώντας αδιάλειπτα έως και σήμερα, ενώ είναι συνεργαζόμενες με τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Επιπλέον υπάρχει και η αντρική ομάδα της Ολυμπιάδας, που έχει στο δυναμικό της 28 ποδοσφαιριστές και αγωνίζεται στο ανεξάρτητο πρωτάθλημα.

Ποιοι απαρτίζουν το προπονητικό team;

Στην αντρική ομάδα ο Κος Κουζούπης Πέτρος & στην γυναικεία ομάδα ο Κος Χριστόπουλος  Χρήστος. Οι άνθρωποι της Ολυμπιάδας συναισθάνονται ότι η ενασχόληση με τα παιδιά αποτελεί πολύ σοβαρή και ευαίσθητη υπόθεση. Ως εκ τούτου, δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των προπονητών των τμημάτων υποδομών, οι οποίοι είναι καταρτισμένοι έμπειροι επαγγελματίες προπονητές ποδοσφαίρου, απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (πρώην ΤΕΦΑΑ). Στα τμήματα των ακαδημιών μας οι Κοι Παπαδήμας Β., Σαπουνάς Αθ. Λαδιάς Κ., Βλαχογιάννης Μ.(αγόρια) και οι Κες Κριτσιμήλιου Νικολέτα  & Πλεξίδα Νανά(κορίτσια).

Τι να περιμένουμε τη φετινή χρονιά από την ομάδα γυναικών σας;

Η ομάδα έβαλε σαν πρώτο στόχο την παραμονή της στην κατηγορία. Αυτό ο προπονητής και οι παίκτριες το πέτυχαν. Τώρα πλέον προχωράμε και κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχουμε μια καλή ομάδα και πλέον με προγραμματισμό υπομονή και επιμονή παλεύουμε για την άνοδο μας στα σαλόνια της Α' εθνικής.

Υπάρχει συνεργασία και υποστήριξη από το δήμο σας;

Ο δήμος είναι πάντα κοντά μας. Δυστυχώς οι καιροί για τα οικονομικά στην πατρίδα μας είναι δύσκολα. Φυσικό είναι λοιπόν και τα οικονομικά του δήμου μας να είναι ανάλογα. Παρά τα όποια προβλήματα όμως μας βοηθάει στο μέτρο που μπορεί. Σίγουρα δεν θα λέγαμε όχι για κάτι παραπάνω.

Ποια η γνώμη σας για την εξέλιξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα;

Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, πέρα από ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ - ΑΡΗΣ και μερικές άλλες ομάδες, βρίσκεται ακόμη σε νηπιακή μορφή. Γίνονται πολλές καλές προσπάθειες από πολλούς και κυρίως από τις ποδοσφαιρίστριες, οι οποίες χωρίς κανένα κέρδος προσπαθούν και συνεχώς ανεβάζουν το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα πάρει τη θέσει που του αξίζει.

Τί πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει για να οδηγηθεί το γυναικείο ποδόσφαιρο σε καλύτερες ημέρες;

Πρώτα απ’ όλα πρέπει η ΕΠΟ να δώσει άλλη έμφαση στο γυναικείο ποδόσφαιρο να δίνει κάποια επιπλέον χρήματα. Αν δώσει το 1/10 ή ακόμα και το 1/100 από τα χρήματα που δίνει στην αντρική ομάδα, τότε θα δημιουργηθούν πάρα πολύ καλές γυναικείες ομάδες. Καλό θα ήταν να οργανωθούν σχολικά πρωταθλήματα σε ηλικίες 6 ετών και άνω, ώστε να μπορέσει το κορίτσι να έρθει κοντά και να μπορέσει να ασχοληθεί μαζί του από νεαρή ηλικία.

Τι θα λέγατε σε κάποιο γονέα, προκειμένου να τον παροτρύνετε να ασχοληθεί η κόρη του με το γυναικείο ποδόσφαιρο;

Δύο λέξεις, που στο άκουσμά τους και μόνο δημιουργούνται απορίες και ερωτηματικά στο ευρύ κοινό. Οι περισσότεροι στη χώρα μας αγνοούν και την ύπαρξή του ακόμα, λόγω της μη προβολής του από τα ΜΜΕ, αλλά και της νοοτροπίας του Έλληνα ότι το συγκεκριμένο άθλημα δεν ταιριάζει στη γυναικεία ιδιοσυγκρασία και είναι δικαίως ανδροκρατούμενο!

Υπάρχουν πολλά νέα κορίτσια τα οποία έχουν ταλέντο. Έχουμε βρει εμείς αρκετά, τα οποία θέλουν ν' ασχοληθούν. Πέφτουν όμως πάνω στην άρνηση και την άγνοια του γονιού. Είναι αρνητικοί χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Απλά γιατί πιστεύουν ότι το ποδόσφαιρο είναι για τα αγόρια.

Θα ήθελα με όλη την αγάπη που έχω για τα νέα παιδιά και πιο πολύ για το ποδόσφαιρο να τους πω ν' ακούσουν τα παιδιά τους.

Επίσης τ' αγόρια τα σπρώχνουν οι μπαμπάδες με το ζόρι τα περισσότερα, για να καταφέρουν αυτό που δεν πέτυχαν οι ίδιοι. Ενώ το κορίτσι το θέλει πράγματι και στο τέλος θα βρει τρόπο να το πετύχει.

Με ποια άλλα ενδιαφέροντα αξιοποιείτε τον ελεύθερο χρόνο σας;

Μα με τις ακαδημίες της «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ» και με όλα τα τμήματα της ομάδας!

Για το alsosnews.gr

Νεοκλής Τσούνης

Βρισκεστε εδω