Ακολουθήστε μας

 

Ειρήνη Παπαδάκη:Απο Στίβο & ΤΕΦΑΑ Αθηνών, τελικά αφιερώθηκα στο...ποδόσφαιρο"

Για τους φίλους του γυναικείου ποδοσφαίρου,το alsosnews.gr δημοσιεύει συνέντευξη της παίκτριας ποδοσφαίρου Ειρήνης Παπαδάκη και την ευχαριστεί για την παραχώρηση αυτής.

 

 

1.   Ειρήνη α πό πού κατάγεσαι και πότε γεννήθηκες;

Κατάγομαι από την Κρήτη και συγκεκριμένα από το Ρέθυμνο, αλλά γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Συγκεκριμένα γεννήθηκα στον Πειραιά στις 28/04/1975.

2.    Με τι ασχολείσαι στην καθημερινότητά σου;

Κάθε μέρα προσπαθώ να φροντίσω για ένα μεροκάματο, όντας άνεργη τα τελευταία 3 χρόνια. Τα απογεύματά μου όμως φροντίζω να αθλούμαι, είτε κάνοντας προπονήσεις με την ομάδα μου, είτε διάφορα προγράμματα γυμναστικής.

3.    Πότε ξεκίνησε η 1η σου επαφή με τον αθλητισμό γενικά;

Γενικά με τον αθλητισμό ξεκίνησα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου! Πάντα έτρεχα, έπαιζα και γενικά έκανα κάθε λογής αθλητική δραστηριότητα σαν παιδί.  Επίσημα ας πούμε ότι ξεκίνησα γύρω στα 12(;) με το στίβο.

4.    Με ποια αθλήματα έχεις ασχοληθεί;

Ξεκίνησα με το στίβο όπου δοκίμασα τα άλματα και τις ταχύτητες. Τελικά καθιερώθηκα στις ταχύτητες. Μετά έμαθα για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και αφιερώθηκα σε αυτό! Με τη σχολή μου (Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών) γνώρισα όλα τα αθλήματα, αλλά δεν ασχολήθηκα παραπάνω μαζί τους.

5.    Από ποια ηλικία ασχολείσαι συστηματικά με το ποδόσφαιρο;

Να φανταστώ ότι εννοείτε επίσημα; Γιατί «ανεπίσημα» παίζω από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Επίσημα λοιπόν, ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο από το Σεπτέμβρη του 1993!

6.    Πώς πήρες την απόφαση να γίνεις παίκτρια ποδοσφαίρου;

Πάντα το λάτρευα! Δεν υπήρχε μέρα στο σχολείο που να μην παίξω μπάλα. Και όταν οι γονείς μου μού είπαν ότι υπάρχει ομάδα και θα με πήγαιναν….Ισως να ήταν από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου!!

7.    Σε ποιες ομάδες έχεις παίξει;

Ξεκίνησα στην τότε πρωταθλήτρια Ελλάδος «Δόξα Πειραιά». Μετά πήγα για δυο χρόνια στην τότε ομάδα του Αγ. Δημητρίου, για να γυρίσω πάλι στην «Δόξα» που εντωμεταξύ συγχωνεύτηκε με τη Δραπετσώνα κι έγινε η «Ένωση Δόξα-Άρτεμις Δραπετσώνας 1997». Μετά έπαιξα στις «Κρήσσες Ρεθύμνου». Γύρισα ξανά στη Δραπετσώνα και μετά να ενσωματώθηκα στο αθλητικό δυναμικό της «Αθηναϊκής Αγίου Δημητρίου», όπου παραμένω μέχρι σήμερα.

8.    Σε ποια θέση παίζεις;

Βασικά έχω παίξει σε όλες τις θέσεις! Από τερματοφύλακας, μέχρι σέντερ φορ ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας. Κυρίως όμως, σαν αμυντικογεννής παίκτρια, παίζω πίσω στην άμυνα. Ξεκίνησα σαν στόπερ και μετά το τότε «λίμπερο», για να καταλήξω να παίζω τα περισσότερα χρόνια ως αμυντικό χαφ. Φέτος η ομάδα με χρησιμοποιεί σαν κεντρικό αμυντικό!

9.    Ποια παίκτρια θαυμάζεις ιδιαίτερα στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου, από την Ελλάδα αλλά και από το Εξωτερικό;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κανένα ιδιαίτερο πρότυπο! Οι παίκτριες που θαύμαζα, ήταν αυτές που έπαιζα μαζί τους τα πρώτα χρόνια της επαφής μου με το γυναικείο ποδόσφαιρο. Σε μένα λοιπόν, ιδιαίτερη εντύπωση είχαν κάνει η Βιργινία Σκοδρογιάννη, που για μένα τότε ήταν το καλύτερο αμυντικό χαφ (και ακόμα είναι), και η Φωτεινή Ξυρού, που σίγουρα την ξέρει όλο το γυναικείο ποδόσφαιρο!!!

10.  Τι απαντάς σε όσους απορούν για αυτή την αθλητική σου επιλογή;

Όπως εσείς διαλέξατε το ποδόσφαιρο ή το οποιοδήποτε άλλο άθλημα, που σας γεμίζει, σας κάνει ευτυχισμένους κτλ, έτσι κι εγώ διάλεξα το ποδόσφαιρο.

11.  Τι θα λεγες σε κάποια φίλη σου προκειμένου να την παροτρύνεις να ασχοληθεί με το γυναικείο ποδόσφαιρο;

Θα έλεγα ότι ίσως θα πρέπει να κάνει κάποιες θυσίες, ίσως θα πρέπει να δουλέψει/κουραστεί λίγο παραπάνω, ίσως ακόμα και να πονέσει, αλλά οι εμπειρίες που θα πάρει, το δέσιμο με την ομάδα, η επαφή, τα συναισθήματα, οι συγκινήσεις και χίλια δυο άλλα που δεν εκφράζονται με λόγια, δεν θα τα βρει πουθενά!!!!!

12.  Το ποδόσφαιρο φημίζεται για την σκληρότητά του και τους συχνούς τραυματισμούς.  Συμβαίνει το ίδιο και στο γυναικείο ποδόσφαιρο ή είναι το ίδιο επικίνδυνο όπως τα άλλα γυναικεία αθλήματα;

Όπως σε όλα τα αθλήματα, αντρικά ή γυναικεία, υπάρχει ο κίνδυνος του τραυματισμού. Δεν υπάρχει διαχωρισμός! Γι αυτό θα πρέπει πάντα να προετοιμαζόμαστε σωστά με καλές και σωστές προπονήσεις, να φροντίζουμε τον εαυτό μας, ώστε να «προλάβουμε» τυχόν τραυματισμούς.

13.  Πως βλέπεις την εξέλιξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα;

Δυστυχώς δεν βλέπω να γίνεται κάτι προς αναβάθμισή του! Περισσότερο προς υποβάθμιση πάει. Όλες οι ομάδες φυτοζωούν και δεν παίρνουν βοήθεια ουσιαστική από πουθενά! Δεν είπε κάνεις να «πέσουν» στο Γυναίκειο Ποδόσφαιρο τα κονδύλια που «πέφτουν» στο αντρικό, αλλά ας «πέσει» κάτι!!! Το μέλλον αναμένεται ακόμα πιο δύσκολο.

14.  Ποια είναι η αγαπημένη σου γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα στην Ευρώπη;

Γενικά δεν ξεχωρίζω καμία. Για μένα, όσο «ρομαντικό» ή δεν ξέρω τι κι αν ακούγεται, η αγαπημένη μου ομάδα ήταν, είναι και θα είναι η «Δόξα Πειραιά»!

15.  Σχετικά με τις Ελληνικές διοργανώσεις, ποια ομάδα πιστεύεις θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος και ποια κυπελλούχος;

Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, έχει πάρει το «μονοπώλιο» στις διακρίσεις, αλλά….μπάλα είναι και γυρίζει! Πότε δεν ξέρεις μέχρι το τέλος που θα καταλήξει!

16.  Με ποια άλλα ενδιαφέροντα αξιοποιείς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Στην ουσία δεν ασχολούμαι με κάτι άλλο πλην του αθλητισμού. Εκτός από το ποδόσφαιρο και                     κάποια προγράμματα γυμναστικής που παρακολουθώ, όταν δεν έχουμε προπόνηση, μου αρέσει να             κάνω ποδήλατο, να κατασκευάζω πράγματα (ποδήλατα και ότι άλλο πέσει στα χέρια μου), να                       διαβάσω ένα βιβλίο και φυσικά, να πηγαίνω βόλτες το σκύλο μου.

Για το alsosnews.gr    

Νεοκλής Τσούνης

 

Βρισκεστε εδω