Ακολουθήστε μας

Θανάσης Μπιρλής:"Ζήσαμε το παιχνίδι Αθηναική-Ολυμπιάδα λες και παίζαμε εμείς"

 

Για τους φίλους του γυναικείου ποδοσφαίρου,το alsosnews.gr δημοσιεύει τις εντυπώσεις του φίλου Θανάση Μπιρλή,εκ των θεατών του αγώνα Αθηναική Ένωση-Ολυμπιάδα Υμηττού.

 

"Γυναικείο ποδόσφαιρο. Ένα υπέροχο άθλημα το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται όλο και ποιό αγαπητό στους δήμους της Αθήνας. Συγκεκριμένα, στο δήμο ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ και στον δήμο ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Φυσικά λόγω της αγάπης κάποιων ακόμα ρομαντικών ανθρώπων για το ποδόσφαιρο. ΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΥΜΗΤΤΟΥ.Δύο γειτονικές ομάδες που έχουν καταφέρει να πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Β εθνικής κατηγορίας. Δύο ομάδες με μέλλον. Έχουν καταφέρει στο λίγο χρόνο που υπάρχουν, τη δημιουργία ακαδημιών κορασίδων και νεανίδων.

Σήμερα 24/01/2016 στο γήπεδο 7x7 του Αγ. Δημητρίου, στην περιοχή του Ασυρμάτου, έγιναν δύο φιλικοί αγώνες. Μεταξύ των κορασίδων και των νεανίδων της ΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΗΣ και της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ. Και οι δύο αγώνες ήταν σημαντικοί. Καλύτερη προετοιμασία και προπόνηση για τις μεγάλες και για τις πιο μικρές, την είσοδό τους σιγά σιγά στο παιχνίδι και την εξοικείωσή τους με το ποδόσφαιρο.

 Οι εξέδρες ήταν γεμάτες από γονείς και φίλους των κοριτσιών. Τα συνθήματα που άκουγες ήταν «μπράβο Μαρία, Σωτηρία, Γεωργία ....» ή «δεν πειράζει κορίτσια πάμε πιο δυνατά......» από τους φίλους και των δύο ομάδων.

 Υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη ένταση πολύ πάθος, αγωνία έντονα συναισθήματα. Παρά το τσουχτερό κρύο, τα κορίτσια παίξανε ωραία μπάλα. Με γρήγορες επιθέσεις, σωστές πάσες καλές άμυνες και όλες αποφασισμένες για τη νίκη. Κατάφεραν να μας κάνουν να ζήσουμε το παιχνίδι το ίδιο έντονα, με το ίδιο άγχος, την ίδια ανησυχία, λες και παίζαμε εμείς.

 Ήταν από τα λίγα ματς που η παρουσία του διαιτητή, ήταν περιττή. Γιατί απλά τα κορίτσια έχουν μυαλό, ήθος και τα καταφέρνουν μόνες τους. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός μας. Μέσα από το άθλημα να δημιουργείς καινούργιους φίλους. Να λειτουργείς ομαδικά και να σέβεσαι τον αντίπαλό σου.

Μπράβο σε όλα τα κορίτσια τους γονείς και τις ομάδες τους!

Μπράβο στον Νεκτάριο προπονητή της ΑΘΗΝΑΊΚΗΣ και στη Νικολέτα προπονήτρια της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ!"

Για το alsosnews.gr

Θανάσης Μπιρλής

Φίλαθλος Γυναικείου Ποδοσφαίρου

Βρισκεστε εδω