Ακολουθήστε μας

Το alsosnews.gr στο πλαίσιο των αθλητικών αφιερωμάτων του, επικοινώνησε με την παίκτρια ποδοσφαίρου Αίγλη Γρυλλάκη και την ευχαριστεί για την παραχώρηση της συνέντευξης.

Αίγλη, από πού κατάγεσαι και πότε γεννήθηκες;

Κατάγομαι από τα Χανιά της Κρήτης και γεννήθηκα στην Αθήνα στις 9/3/1993

Με τι ασχολείσαι στην καθημερινότητά σου;

Η καθημερινότητα μου είναι κυρίως για μένα ο αθλητισμός, αφού ξεκινά και τελειώνει με προπονήσεις, αγώνες και πάνω από όλα την δουλειά μου. Σαν προπονήτρια ακαδημιών μπάσκετ που είμαι, είναι και αυτή μέσα στο κομμάτι που αγαπούσα και θα αγαπάω, τον αθλητισμό.

Πότε ξεκίνησε η 1η σου επαφή με τον αθλητισμό γενικά;

Ο αθλητισμός για μένα ξεκίνησε από τα πρώτα κιόλας βήματα μου. Δεν θα ξεχάσουν οι γονείς μου το ότι ήμουν από μικρή με μια μπάλα, έτρεχα, έπαιζα σε αλάνες, στον δρόμο και ακόμα θυμάμαι την μητέρα μου να μου φωνάζει να μαζευτώ στο σπίτι και εγώ καθόμουν μέχρι το βράδυ να παίζω. Συστηματικά όμως για μένα ο αθλητισμός ξεκίνησε στην ηλικία των 10.

Με ποια αθλήματα έχεις ασχοληθεί;

Το βόλεϊ ,το μπάσκετ και τέλος το ποδόσφαιρο είναι τα αθλήματα που έχω ασχοληθεί.

Από ποια ηλικία ασχολείσαι συστηματικά με το ποδόσφαιρο;

Από τα 19 μου χρόνια άρχισα να ασχολούμαι συστηματικά

Πώς πήρες την απόφαση να γίνεις παίκτρια ποδοσφαίρου;

Το ποδόσφαιρο για μένα είναι κάτι που μου άρεσε πάντα. Είναι ένα άθλημα με τρέξιμο, επαφή, δυναμικότητα, ομαδικότητα που είναι τα στοιχεία που με παρότρυναν να το ξεκινήσω.

Σε ποιες ομάδες έχεις παίξει;

Ευτυχώς είχα την ευκαιρία να βρίσκομαι και τις 3 χρονιές που παίζω ποδόσφαιρο στην ομάδα της Αθηναϊκής Αγίου Δημητρίου, η οποία με πολλές κακές συνθήκες, αλλά με τους κατάλληλους γυμναστές/παιδαγωγούς, κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να κάνει τρομερές ανόδους και να αναπτύσσεται ραγδαία.

Σε ποια θέση παίζεις;

Η θέση που παίζω είναι δεξί χαφ.

Ποια παίκτρια θαυμάζεις ιδιαίτερα στο χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου, από την Ελλάδα αλλά και από το Εξωτερικό;

Από ελληνίδες παίκτριες η Βασιλική Μοσκοφίδου, η οποία αγωνίζεται στην ομάδα της Κύπρου Famagusta και παράλληλα παίζει και στην εθνική μας ομάδα. Ενώ από ξένες παίκτριες την AlexMorgan, η οποία αγωνίζεται στην ομάδα OrlandoPride, ενώ παράλληλα και στην εθνική ομάδα των USA.

Τι απαντάς σε όσους απορούν για αυτή την αθλητική σου επιλογή;

Γυναίκα και ποδόσφαιρο? Ναι τους μοιάζει ακατόρθωτο, όμως γίνεται. Σίγουρα έχει δυσκολίες, αλλά όταν υπάρχει θέληση μπορούν να γίνουν όλα, άλλωστε αν ένας άντρας μπορεί να κλοτσήσει μια μπάλα μπορεί και μια γυναίκα, το μόνο που αλλάζει είναι η δύναμη και μερικές φορές η τεχνική αλλά αυτά είναι στοιχεία που μπορούν πολύ εύκολα με συνεχή προπόνηση να βελτιωθούν σε μέγιστο βαθμό. Άρα τους δίνω να καταλάβουν ότι αν σου αρέσει κάτι πολύ μπορείς να το κάνεις παρά τις δυσκολίες του.

Τι θα λεγες σε κάποια φίλη σου προκειμένου να την παροτρύνεις να ασχοληθεί με το γυναικείο ποδόσφαιρο;

Καταρχήν, είναι πολύ ωραίο όταν εντάσσεσαι σε ένα ομαδικό άθλημα ,όπως το ποδόσφαιρο. Θα την κάνει να αποκτήσει δυναμικότητα ,όχι μόνο σωματική αλλά και ψυχική, που θα την βοηθήσει να βάζει στόχους υψηλούς, είτε σε ομαδικό είτε σε ατομικό επίπεδο. Και εννοείτε, είναι ένα άθλημα που μπορείς να περάσεις καλά και να αθληθείς.

Το ποδόσφαιρο φημίζεται για την σκληρότητά του και τους συχνούς τραυματισμούς.  Συμβαίνει το ίδιο και στο γυναικείο ποδόσφαιρο ή είναι το ίδιο επικίνδυνο όπως τα άλλα γυναικεία αθλήματα;

Βεβαίως και μπορούν να υπάρξουν σε όλα τα γυναικεία αθλήματα τραυματισμοί. Ο αθλητισμός μπορεί να έχει χίλια καλά, αλλά αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματα του. Ξέρουμε όταν ξεκινάμε ένα άθλημα, ότι είναι και αυτό μέσα στο πρόγραμμα, είτε είναι μικρός είτε μεγάλος τραυματισμός. Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να προστατεύουμε τον εαυτό μας όσο ποιο πολύ μπορούμε.

Πως βλέπεις την εξέλιξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα;

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να εξελίσσετε αρκετά, παρόλο που ακόμα υπάρχουν πολλά προβλήματα στον χώρο. Φαίνεται όμως, ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, για να κρατήσουν τις ομάδες ακόμα και να δημιουργήσουν καινούργιες.

Ποια είναι η αγαπημένη σου γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα στην Ευρώπη;

Η αγγλική ομάδα Arsenal F.C

Σχετικά με τις Ελληνικές διοργανώσεις, ποια ομάδα πιστεύεις θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος και ποια κυπελλούχος;

Κατά την γνώμη μου η ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα, θα είναι ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, ενώ στο κύπελλο στο οποίο συμμετέχει και η ομάδα που παίζω, η οποία μέχρι τώρα έχει κερδίσει τον πρώτο αγώνα, είναι ακόμα νωρίς για να ξέρουμε ποιος μπορεί να είναι ο νικητής.

Με ποια άλλα ενδιαφέροντα αξιοποιείς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Στον ελεύθερο μου χρόνο εκτός από ποδόσφαιρο, παίζω παράλληλα και σε ομάδα μπάσκετ. Ενώ όταν έχω κενό από τις προπονήσεις και την δουλειά, βγαίνω με την παρέα μου ή πάω για τρέξιμο το οποίο επίσης μου αρέσει πολύ.

 

Για το alsosnews.gr

Νεοκλής Τσούνης

Βρισκεστε εδω