Ακολουθήστε μας

Εντοπισμός βλαβών σε οδούς του λεκανοπεδίου

Ως γνωστό οι Δήμοι και οι Υπηρεσίες της Περιφερείας Αττικής έχουν περιορισμένα μέσα και πόρους για τον εντοπισμό και την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που υπάρχουν στους τομείς ευθύνης τους

Read more: Εντοπισμός βλαβών σε οδούς του λεκανοπεδίου

Ποιος ευθύνεται για τις «ματωμένες» Λ. Συγγρού και Βουλιαγμένης;

 

Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μου το άρθρο ενός site με τίτλο «Το αδιάφορο… σφύριγμα της Περιφέρειας για τις «ματωμένες» Συγγρού και Βουλιαγμένης»

Read more: Ποιος ευθύνεται για τις «ματωμένες» Λ. Συγγρού και Βουλιαγμένης;

Παράνομη & επικίνδυνη στάθμευση από λειτουργία  γηπέδων: Υπάρχει λύση;

Η παράνομη στάθμευση χαρακτηρίζει δυστυχώς την καθημερινή κυκλοφορία στις πόλεις. Η εικόνα γίνεται ακόμη πιο τραγική κατά τη λειτουργία εγκαταστάσεων μεγάλης χωρητικότητας επισκεπτών, όπως πχ οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Read more: Παράνομη & επικίνδυνη στάθμευση από λειτουργία  γηπέδων: Υπάρχει λύση;

Διαδικασία Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων:Ένα "θολό τοπίο" αρμοδιοτήτων στο οδικό δίκτυο.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα των μετακινήσεων μας στο αστικό περιβάλλον. Τα έντονα κυκλοφορικά προβλήματα στις σημαντικότερες αστικές αρτηρίες αλλά και οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου όπως, π.χ.

Read more: Διαδικασία Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων:Ένα "θολό τοπίο" αρμοδιοτήτων στο οδικό δίκτυο

Σύμφωνα με το άρθρο 52 του ΚΟΚ, η τοποθέτηση κινητών εμποδίων και η ειδική διαμόρφωση του οδοστρώματος που έχουν ως στόχο τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων γίνεται μετά από απόφαση του οικείου Δημοτικού η Κοινοτικού Συμβουλίου.

Read more: "Σαμαράκια" στους δρόμους

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) είναι πολύ σημαντικός για την ασφαλή και εύρυθμη κυκλοφορία στους δρόμους. Η καλή γνώση και τήρηση των διατάξεων του είναι απαραίτητη για όλους τους χρήστες των οδών.

Read more: Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)

Ο ρόλος του Σχολικού Τροχονόμου σε Φανάρι

Λόγω επαγγελματικού αντικειμένου, δίνω ιδιαίτερη προσοχή καθημερινά και σε θέματα ρύθμισης κυκλοφορίας & οδικής ασφάλειας. Για ένα από αυτά,

Read more: Ο ρόλος του Σχολικού Τροχονόμου σε Φανάρι

Ασφαλώς και όλοι θα έχετε παρατηρήσει ότι, σε ιστούς φωτεινών σηματοδοτών που προβλέπεται διάβαση πεζών, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ένα «κουμπί πίεσης» για την εμφάνιση του περίφημου «Γρηγόρη». Επιπλέον, όλοι μας θα έχουμε παρατηρήσει πεζούς να πατούν και να ξαναπατούν το εν λόγω κουμπί, γιατί υποψιάζονται ότι δεν πατήθηκε καλά και γι’ αυτό δεν ανάβει πράσινο.

Read more: Πεζοφάναρα με "κουμπί πίεσης"

Ποδηλατόδρομος Φάληρo-Γκάζι: "Σε πολλά σημεία νιώθεις πως είσαι σε κάποια άλλη χώρα"

Για το alsosnews.gr η ποιότητα ζωής σχετίζεται και με υποδομές που βελτιώνουν την αστική κινητικότητα,με χρήση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς.

Read more: Ποδηλατόδρομος Φάληρo-Γκάζι: "Σε πολλά σημεία νιώθεις πως είσαι σε κάποια άλλη χώρα"

Ως αστικός ποδηλάτης, θεωρώ ότι το ποδήλατο πρέπει να κερδίσει περισσότερο έδαφος τόσο στην καθημερινότητά μας, όσο και στη συνείδηση πολλών συμπολιτών μας.Το έχω εντάξει στον τρόπο ζωής μου, για την διευκόλυνση των μετακινήσεών αλλά και ως μορφή εναλλακτικής άθλησης.

Read more: Ποδήλατο & Πόλη.

Στις μέρες μας η κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους με το ποδήλατο έχει αυξηθεί σημαντικά και ολοένα περισσότεροι πολίτες χρησιμοποιούν το ποδήλατο σαν μέσο μετακίνησης,άθλησης και ψυχαγωγίας.

Read more: Κ.Ο.Κ & Ποδήλατο

Βρισκεστε εδω