Ακολουθήστε μας

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» βρίσκεται ανάμεσα στους Δήμους Αγίων Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού και συνιστά ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας.

Το πάρκο έχει έχει έκταση 1.000 στρ., αποτελεί ένα μοναδικό σημείο φιλοξενίας πουλιών στην Αθήνα και χαρακτηρίζεται από την ποικιλομορφία της βλάστησης. 


Την ευθύνη για τη διαχείρισή του έχει ειδικός Οργανισμός Διοίκησης και Διαχείρισης με τη συμμετοχή των τριών γειτονικών Δήμων.

Μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (ΕΟΕ) παρατηρούν και καταγράφουν τα πουλιά του Πάρκου, ήδη από την αρχή της δημιουργίας του. Τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί 147 διαφορετικά είδη πουλιών. Η ΕΟΕ οργανώνει προγράμματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης για την ανάδειξη του φυσικού πλούτου του Πάρκου και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Το Πάρκο αποτελεί σημαντικό χώρο για πεζοπορία, ποδηλασία, φιλικές συναθροίσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις, φυσιολατρικές δραστηριότητες κ.ά.

Το πάρκο παραμένει ανοιχτό από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης επί 24ώρου βάσεως και συνιστά έναν ιδανικό χώρο για πεζοπορία, ποδηλασία, φιλικές συναθροίσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις, φυσιολατρικές δραστηριότητες κ.ά.

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»  Λίμνη στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για σχολικές εκδρομές και εκπαιδευτικούς περιπάτους, γι’ αυτό και συχνά το επισκέπτονται πολλά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το πάρκο αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό για όσους θέλουν να μελετήσουν τα πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο στην Αθήνα, γι’ αυτό και έχουν υποδειχθεί από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και θέσεις παρατήρησης πουλιών. Τέλος, γέφυρες ενώνουν τις λίμνες του πάρκου και αποτελούν ιδιαίτερα σημεία παρατήρησης και φωτογράφησης των πτηνών.

Βρισκεστε εδω