Ακολουθήστε μας

Το Παλαιό Φάληρο έχει έκταση 4.800 στρέμματα και καλύπτεται από πράσινο 85 στρεμμάτων περίπου συμπεριλαμβανομένων πάρκων, αλσυλλίων, παρτεριών, παιδικών χαρών, νησίδων.


Το πιο σημαντικό πάρκο του Δήμου, είναι το Πάρκο Φλοίσβου που βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη του Δήμου στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Στο χώρο του πάρκου λειτουργεί ο μεγαλύτερος παιδότοπος στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο πάρκο αποτελεί κέντρο διασκέδασης και αναψυχής.Ο χώρος της παιδικής χαράς καλύπτει συνολικά 13 στρέμματα από τα οποία τα 6 στρέμματα είναι οι εγκαταστάσεις της παιδικής χαράς και τα υπόλοιπα είναι καλυμμένα από πράσινο ποικίλου ύψους και είδους.Ο χώρος διακρίνεται σε έξι τμήματα: ένα με παιχνίδια που απευθύνονται σε νήπια 2- 5 ετών, ένα για παιδιά μέχρι 12 ετών, ένα για περίπατο, μια έκταση για αθλοπαιδιές με υπαίθρια όργανα γυμναστικής και γήπεδα mini soccer και καλαθοσφαίρισης, ξύλινο αμφιθέατρο 80 θέσεων όπου θα διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις και καντίνα απ’ όπου οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να επιβλέπουν τα παιδιά τους.

Το πάρκο παραμένει όλες τις ώρες ανοιχτό και υπάρχουν διάδρομοι για ποδήλατο και περίπατο.

Η παιδική χαρά λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7.30 π.μ.- 10 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα από τις 9.30 π.μ. έως τις 10 μ.μ.