Ακολουθήστε μας

Ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθήνας είναι ο Λόφος του Λυκαβηττού. Πρόκειται για τον ψηλότερο λόφο της πρωτεύουσας (έχει ύψος 277 μέτρα) και ξεχωρίζει για την μοναδική θέα του.

Ο λόφος είναι πευκόφυτος και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου του κέντρου της Αθήνας. Στην κορυφή του δεσπόζει το μικρό εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου, ενώ υπάρχει επίσης, καφετέρια, εστιατόριο και ένα Ανοιχτό θέατρο.

Από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στο Λόφο Λυκαβηττού είναι να απολαύσει την μοναδική θέα. Εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν μπορεί να δει την πρωτεύουσα σχεδόν στο σύνολό της, ενώ με τη χρήση του τηλεσκόπιου που διατίθεται για τους επισκέπτες μπορεί να δει ακόμα και την Αίγινα και τον Σαρωνικό Κόλπο

 

Στην κορυφή του Λυκαβηττού βρίσκεται ο ναός του Αγίου Γεωργίου. Πρόκειται για ένα μικρό λευκό εκκλησάκι, του 19ου αιώνα. Έχει χτιστεί στο ίδιο σημείο στο οποίο κατά την αρχαιότητα βρισκόταν ο ναός του Ακραίου Δία και είναι μονόκλιτος ναός με τρούλο.

Λυκαβηττός

Κοντά στην κορυφή του Λυκαβηττού και στο εκκλησάκι λειτουργεί εστιατόριο και καφετέρια, όπου μπορεί κανείς να ξαποστάσει και να απολαύσει ένα ρόφημα ή ένα γεύμα με θέα στο λεκανοπέδιο.

ΛυκαβηττόςΛυκαβηττός

Στην άλλη άκρη του λόφου βρίσκεται το ανοιχτό θέατρο του Λυκαβηττού, στο οποίο την καλοκαιρινή περίοδο πραγματοποιούνται πολλές μουσικές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Κατασκευάστηκε το 1964 – 1965 στη θέση του παλιού λατομείου, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Τ. Ζενέτο και με πρωτοβουλία της ηθοποιού Άννας Συνοδινού προκειμένου να παρουσιάζονται παραστάσεις αρχαίου δράματος. Έχει χωρητικότητα 3.000 θέσεων και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού φιλοξενούνται σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα που αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις της μουσικής και του θεάτρου.

Κοντά στο θέατρο υπάρχει η εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων, που αποτελεί και ενορία.

Βρισκεστε εδω