Ακολουθήστε μας

Το Άλσος Βεϊκου περιλαμβάνει αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και εγκαταστάσεις πολιτισμού και παιδικές χαρές.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Δήμου Γαλατσίου βρίσκονται στο Άλσος Βεϊκου, ένα καταπράσινο πάρκο 256 στρεμμάτων, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την ομορφιά της φύσης, να αθληθεί, να ψυχαγωγηθεί και να περάσει κάποιες ώρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης, σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον. Ωστόσο το στίγμα το δίνουν οι νέοι που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Αθλητικού Κέντρου. Αυτό οφείλεται στις πάσης φύσεως δυνατότητες που παρέχει ο χώρος: γήπεδα μπάσκετ (δύο ανοιχτά γήπεδα με κερκίδες), γήπεδα τένις (έξι ανοιχτά γήπεδα και δύο τοίχοι προπόνησης τένις), γήπεδο βόλεϋ, γήπεδο ποδοσφαίρου (με χλοοτάπητα, κερκίδες και αποδυτήρια), γήπεδο 5Χ5, κολυμβητήριο (περιλαμβάνει δύο ανοιχτές θερμαινόμενες πισίνες, μια για μικρά παιδία και μια για μεγάλους σε πλήρη λειτουργία), στίβο, πίστα πατινάζ και Κλειστό Γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων όπου φιλοξενούνται και σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις (εντός του οποίου βρίσκεται γήπεδο μπάσκετ με παρκέ) και ένα χώρο διαμορφωμένο σε ποδηλατοδρόμιο. Στο χώρο λειτουργεί και Δημοτικό Ιατρείο προς εξυπηρέτηση όλων των πολιτών που επισκέπτονται το χώρο υπό την επίβλεψη ιατρού και νοσηλεύτριας.

Το Δημοτικό Γυμναστήριο της πόλης αποτελεί έναν πολυχώρο άθλησης και αισθητικής με μοναδικές εγκαταστάσεις, άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποστήριξη. Το Άλσος Βεϊκου φιλοξενεί καθημερινά πάνω από 5.000 επισκέπτες. Οι 3.000 είναι πιστοί οπαδοί του αθλητισμού. Παιδικές ακαδημίες λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με αθλητικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών, με στόχο τη σωστή σωματική διάπλαση και φυσική κατάσταση αυτών, ενώ το καλοκαίρι οργανώνει προγράμματα αθλητικού camp.

Οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις Δήμου Γαλατσίου στοχεύουν να είναι ο απόλυτος πολυχώρος άθλησης, διασκέδασης, ξεκούρασης.
• Παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλης της οικογένειας για άθληση και απόδραση από την καθημερινότητα.
• Δίνοντας τη δυνατότητα στον καθένα ξεχωριστά να γνωρίσει το άθλημα που του ταιριάζει καλύτερα.
• Να χαλαρώσει στους μοναδικά διαμορφωμένους χώρους άθλησης και περιπάτου ή να πιει τον καφέ του με θέα τα νερά της πισίνας.

Η Διοίκηση και το προσωπικό στοχεύουν να βελτιώσουν τη ποιότητα ζωής των πολιτών προσφέροντας τους το μέγιστο δυνατό επίπεδο υπηρεσιών άθλησης που ανταποκρίνονται στις προσωπικές τους ανάγκες.
Στοχεύουν στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού συμφέροντος της πόλης μας, στην ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος και στην ανάδειξη της νεολαίας μέσα από τον αθλητισμό, πρεσβεύοντας πάντα το ιδεώδες του «Ευ Αγωνίζεσθαι».

Πιο αναλυτικά το Δημοτικό Γυμναστήριο περιλαμβάνει: 

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Το κολυμβητήριο διαθέτει δύο πισίνες, μία μικρή και μία μεγάλη θερμαινόμενη Πισίνα και Αναψυκτήριο.

Μεγάλη Πισίνα: Ακαδημίες για παιδιά από 5 έως 14 ετών και τμήματα με επιτήρηση υπό την ευθύνη αποφοίτων ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στην κολύμβηση και δίπλωμα ναυαγοσωστικής. Επίσης λειτουργούν και τμήματα AQUA AEROBIC για ενήλικες.

Μικρή Πισίνα: Λειτουργία της μικρής πισίνας για εκμάθηση κολύμβησης για παιδιά από 4-6 ετών. Επίσης λειτουργούν τμήματα συγχρονισμένης κολύμβησης και AQUA AEROBIC για παιδιά.

Πληροφορίες για εγγραφές και συνδρομές μελών στο τηλ.: 210-2132712.
Η εγγραφή και η εκμάθηση των παιδιών, του Δήμου, των πολυτέκνων και άπορων οικογενειών είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Οι εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου διαθέτουν ιατρείο υπό την επίβλεψη ιατρού και νοσηλεύτριας.

ΤΕΝΙΣ

Υπάρχουν 6 γήπεδα τέννις (4 με χόρτο και 2 χωρίς τάπητα) και ένα γήπεδο με τοίχο για ελεύθερη προπόνηση. 
Ώρες λειτουργίας των γηπέδων από 08.00 έως 22.00.
Παιδικές ακαδημίες με ΔΩΡΕΑΝ εκμάθηση για παιδιά από 7 έως 14 ετών.
Πληροφορίες για εγγραφές και συνδρομές μελών καθώς και κλείσιμο των γηπέδων στο τηλ.: 210-2919111.
Προτεραιότητα στη χρήση των γηπέδων έχουν οι Δημότες Γαλατσίου. 

         

ΜΠΑΣΚΕΤ

Υπάρχουν δύο γήπεδα μπάσκετ ανοικτά.

Πληροφορίες για τις ώρες λειτουργίας προγραμμάτων (μέσω Αθλητικών Σωματείων) καθώς και τις ελεύθερες ώρες κοινού στο τηλ.: 210-2919111.

ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Εντός του χώρου υπάρχει ένα γήπεδο μεγάλων διαστάσεων και ένα γήπεδο 5Χ5.

Μεγάλο Γήπεδο: Στρωμένο με χλοοτάπητα, αγωνιστικού επιπέδου.
Πληροφορίες για τις ώρες λειτουργίας προγραμμάτων (μέσω Αθλητικών Σωματείων) καθώς και για την διοργάνωση επίσημων αγώνων στο τηλ.:210- 2921703. 

Γήπεδο 5Χ5: Νέο γήπεδο, στρωμένο με χλοοτάπητα, προστατευτικά πλέγματα και προπονητικοί πάγκοι.
Πληροφορίες για τις ώρες κοινού καθώς και κλείσιμο του γηπέδου στο τηλ.: 210- 2921703.

ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος Μεγάλων διαστάσεων. Παιδικές ακαδημίες με ΔΩΡΕΑΝ εκμάθηση για παιδιά ηλικίας από 5 έως 17 ετών, καθημερινά από 17:00 έως 19:00.
Πληροφορίες για εγγραφές και ώρες κοινού στο τηλ.: 210-2919111.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ

Στο κλειστό Γυμναστήριο λειτουργούν Τμήματα Βόλλεϋ, Μπάσκετ, Ενόργανης Γυμναστικής

Πρόκειται για κλειστό χώρο άθλησης, διαστάσεων 50Χ45, πολλαπλών χρήσεων, με ξύλινο δάπεδο και κερκίδες 250 ατόμων. Επίσης διαθέτει ξεχωριστή αίθουσα με όργανα γυμναστικής.
Το Κλειστό Γυμναστήριο διατίθεται για την διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στο Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου, στην Εκάτης 7, λειτουργεί αίθουσα γυμναστικής γυναικών ηλικίας από 18 και άνω, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Διαθέτει μία αίθουσα με όργανα γυμναστικής και αίθουσα αεροβικής υπό την εκμάθηση γυμναστών ΤΕΦΑΑ. Η Αίθουσα λειτουργεί από 13 Σεπτεμβρίου έως και 15 Ιουνίου και οι ώρες λειτουργίας είναι 09:00 με 12:00 το πρωί και 17:00 με 20:00 το απόγευμα.
Πληροφορίες για εγγραφή στο τηλ.: 210-2912028

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ - CAMP

Για πρώτη φορά το 2008 το Δημοτικό Γυμναστήριο Γαλατσίου διοργάνωσε Αθλητικό Πρόγραμμα CAMP με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η Διοίκηση αξιοποιώντας το χώρο και το χρόνο δημιούργησε για τα παιδιά του Γαλατσίου κατασκηνωτικό πρόγραμμα, έτσι ώστε να ξεκουράζει τους γονείς από την έγνοια της καλοκαιρινής δραστηριότητας των παιδιών τους αλλά και να ευχαριστήσει δημιουργικά τα ίδια τα παιδιά. Η διάρκεια του προγράμματος είναι τεσσάρων (4) εβδομάδων, χωρισμένο σε δυο περιόδους, για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών.
Στο CAMP τα παιδιά έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει όλα τα αθλήματα, με παροχή διατροφής και ασφάλισης. Πληροφορίες για την έναρξη, την εγγραφή και την συνδρομή στα τηλ.: 210-2143372, -414, -335.

Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με τα προγράμματα και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με τα Γραφεία της Διοίκησης.

Γραφείο Προέδρου κου Πρωτονοτάριου Εμμανουήλ
Τηλ.: 210-2143385, -414
Γραμματεία τηλ: 210-2143372

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Εκτός όμως από τις αθλητικές εγκαταστάσεις λειτουργούν στο Άλσος Βεϊκου δύο παιδικές χαρές αλλά και εγκαταστάσεις πολιτισμού. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν ανοιχτό εκθεσιακό χώρο, ένα διαμορφωμένο χώρο σε θερινό κινηματογράφο, ένα ανοιχτό θέατρο με εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης ηθοποιών (καμαρίνια) καθώς και πέντε διαμορφωμένους μικρούς κλειστούς χώρους που χρησιμοποιούνται περιστασιακά για εκθέσεις ζωγραφικής και διάφορες άλλες εκδηλώσεις του Δήμου Γαλατσίου.