Ακολουθήστε μας

Ο «Ασύρματος», με την επίσημη ονομασία Κέντρο Εκπομπής Νέας Σμύρνης (ΚΕΝΣ), εκτείνεται σε μια έκταση 78 στρεμμάτων περίπου, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αγ. Δημητρίου. Ο χώρος που αποτελεί ιδιοκτησία του Δημοσίου, αρχικά υπαγόταν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εξυπηρετούσε μέχρι πριν 3 δεκαετίες τηλεπικοινωνιακές ανάγκες της ΥΠΑ, της ΕΜΥ, του Υπουργείου Εξωτερικών και της Αστυνομίας.

Read more:  Πάρκο Ασυρμάτου Αγίου Δημητρίου

Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής είναι ο σημαντικότερος πνεύμονας αστικού πρασίνου για την Καισαριανή από άποψη έκτασης και ποιότητας βλάστησης. Η συνολική έκταση της περιοχής Σκοπευτηρίου ανέρχεται στα 600 στρέμματα.

Read more: Σκοπευτήριο Καισαριανής

Ο μεγαλύτερος κήπος στο κέντρο της Αθήνας όπου συνυπάρχουν αρμονικά η τέχνη και η φύση. Το Πεδίον Άρεως με έκταση 230 στρεμμάτων αποτελεί ένα πνεύμονα πρασίνου ανάλογο του Εθνικού κήπου.

Read more: Πεδίον Άρεως

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» βρίσκεται ανάμεσα στους Δήμους Αγίων Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού και συνιστά ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας.

Read more:  Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

Το Παλαιό Φάληρο έχει έκταση 4.800 στρέμματα και καλύπτεται από πράσινο 85 στρεμμάτων περίπου συμπεριλαμβανομένων πάρκων, αλσυλλίων, παρτεριών, παιδικών χαρών, νησίδων.

Read more: Πάρκο Φλοίσβου

Ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθήνας είναι ο Λόφος του Λυκαβηττού. Πρόκειται για τον ψηλότερο λόφο της πρωτεύουσας (έχει ύψος 277 μέτρα) και ξεχωρίζει για την μοναδική θέα του.

Read more: Λόφος Λυκαβηττού

O Εθνικός Κήπος έχει έκταση 158 στρεμμάτων (15,8 εκταρίων) και βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Αν στην έκτασή του προστεθεί και ο διπλανός κήπος του Ζαππείου (130 στρέμματα), τότε συγκροτείται στην περιοχή ένα μεγάλο παρτέρι ολικής επιφάνειας 288 στρεμ. (28,8 εκταρίων).

Read more: Εθνικός Κήπος

Το Αττικό Άλσος αποτελεί χώρο περιαστικού δάσους, ένα χώρο πρασίνου και αναψυχής, σημαντικής οικολογικής αξίας για το Λεκανοπέδιο Αττικής.

Read more: Αττικό Άλσος

Εντοπισμός βλαβών σε οδούς του λεκανοπεδίου

Ως γνωστό οι Δήμοι και οι Υπηρεσίες της Περιφερείας Αττικής έχουν περιορισμένα μέσα και πόρους για τον εντοπισμό και την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που υπάρχουν στους τομείς ευθύνης τους

Read more: Εντοπισμός βλαβών σε οδούς του λεκανοπεδίου

Ποιος ευθύνεται για τις «ματωμένες» Λ. Συγγρού και Βουλιαγμένης;

 

Πρόσφατα έπεσε στην αντίληψή μου το άρθρο ενός site με τίτλο «Το αδιάφορο… σφύριγμα της Περιφέρειας για τις «ματωμένες» Συγγρού και Βουλιαγμένης»

Read more: Ποιος ευθύνεται για τις «ματωμένες» Λ. Συγγρού και Βουλιαγμένης;

Παράνομη & επικίνδυνη στάθμευση από λειτουργία  γηπέδων: Υπάρχει λύση;

Η παράνομη στάθμευση χαρακτηρίζει δυστυχώς την καθημερινή κυκλοφορία στις πόλεις. Η εικόνα γίνεται ακόμη πιο τραγική κατά τη λειτουργία εγκαταστάσεων μεγάλης χωρητικότητας επισκεπτών, όπως πχ οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Read more: Παράνομη & επικίνδυνη στάθμευση από λειτουργία  γηπέδων: Υπάρχει λύση;

Διαδικασία Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων:Ένα "θολό τοπίο" αρμοδιοτήτων στο οδικό δίκτυο.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επηρεάζουν άμεσα την ποιότητα των μετακινήσεων μας στο αστικό περιβάλλον. Τα έντονα κυκλοφορικά προβλήματα στις σημαντικότερες αστικές αρτηρίες αλλά και οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου όπως, π.χ.

Read more: Διαδικασία Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων:Ένα "θολό τοπίο" αρμοδιοτήτων στο οδικό δίκτυο

Σύμφωνα με το άρθρο 52 του ΚΟΚ, η τοποθέτηση κινητών εμποδίων και η ειδική διαμόρφωση του οδοστρώματος που έχουν ως στόχο τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων γίνεται μετά από απόφαση του οικείου Δημοτικού η Κοινοτικού Συμβουλίου.

Read more: "Σαμαράκια" στους δρόμους

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) είναι πολύ σημαντικός για την ασφαλή και εύρυθμη κυκλοφορία στους δρόμους. Η καλή γνώση και τήρηση των διατάξεων του είναι απαραίτητη για όλους τους χρήστες των οδών.

Read more: Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)

Ο ρόλος του Σχολικού Τροχονόμου σε Φανάρι

Λόγω επαγγελματικού αντικειμένου, δίνω ιδιαίτερη προσοχή καθημερινά και σε θέματα ρύθμισης κυκλοφορίας & οδικής ασφάλειας. Για ένα από αυτά,

Read more: Ο ρόλος του Σχολικού Τροχονόμου σε Φανάρι

Ασφαλώς και όλοι θα έχετε παρατηρήσει ότι, σε ιστούς φωτεινών σηματοδοτών που προβλέπεται διάβαση πεζών, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει ένα «κουμπί πίεσης» για την εμφάνιση του περίφημου «Γρηγόρη». Επιπλέον, όλοι μας θα έχουμε παρατηρήσει πεζούς να πατούν και να ξαναπατούν το εν λόγω κουμπί, γιατί υποψιάζονται ότι δεν πατήθηκε καλά και γι’ αυτό δεν ανάβει πράσινο.

Read more: Πεζοφάναρα με "κουμπί πίεσης"

Ποδηλατόδρομος Φάληρo-Γκάζι: "Σε πολλά σημεία νιώθεις πως είσαι σε κάποια άλλη χώρα"

Για το alsosnews.gr η ποιότητα ζωής σχετίζεται και με υποδομές που βελτιώνουν την αστική κινητικότητα,με χρήση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς.

Read more: Ποδηλατόδρομος Φάληρo-Γκάζι: "Σε πολλά σημεία νιώθεις πως είσαι σε κάποια άλλη χώρα"

Ως αστικός ποδηλάτης, θεωρώ ότι το ποδήλατο πρέπει να κερδίσει περισσότερο έδαφος τόσο στην καθημερινότητά μας, όσο και στη συνείδηση πολλών συμπολιτών μας.Το έχω εντάξει στον τρόπο ζωής μου, για την διευκόλυνση των μετακινήσεών αλλά και ως μορφή εναλλακτικής άθλησης.

Read more: Ποδήλατο & Πόλη.

Στις μέρες μας η κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους με το ποδήλατο έχει αυξηθεί σημαντικά και ολοένα περισσότεροι πολίτες χρησιμοποιούν το ποδήλατο σαν μέσο μετακίνησης,άθλησης και ψυχαγωγίας.

Read more: Κ.Ο.Κ & Ποδήλατο

Έργα Ανάπλασης χωρίς πλήρη σήμανση: «Άγνοια ή Αδιαφορία;»

Για τους κατοίκους της Ν. Σμύρνης από τα τέλη Αυγούστου, η σημαντικότερη ανάπλαση του αστικού περιβάλλοντος της πόλης, αφορά εργασίες επί των οδών Ομήρου & Παλαιολόγου.

Το συγκεκριμένο έργο ανάπλασης, είναι απλώς ένα από τα πολλά  που υλοποιούνται σε δημόσιες οδούς χωρίς πλήρη σήμανση.

Read more: Έργα Ανάπλασης χωρίς πλήρη σήμανση: «Άγνοια ή Αδιαφορία;»

«Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού»:Οι Επεμβάσεις εντός του Άλσους Νέας Φιλαδελφείας

Σε συνέχεια της ενημέρωσής σας, για τους περιβαλλοντικούς όρους & προυποθέσεις που αποφασίστηκαν σχετικά με το Άλσος Νέας Φιλαδελφείας,

Read more: «Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού»:Οι Επεμβάσεις εντός του Άλσους Νέας Φιλαδελφείας

«Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού»:

Προϋπόθεση η υλοποίηση τεχνικών-συγκοινωνιακών έργων.

Ένα από τα τεχνικά έργα που θα επηρεάσουν το αστικό περιβάλλον του λεκανοπεδίου είναι και το μελλοντικό γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Read more: «Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού»:Προϋπόθεση η υλοποίηση τεχνικών-συγκοινωνιακών έργων

Aνάπλαση οδών Ομήρου & Παλαιολόγου:«Έργο βιτρίνας ή Έργο ουσίας»;

Στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι δήμοι σε συνεργασία με τις Περιφέρειες προσπαθούν με παρεμβάσεις κοινωνικού & περιβαλλοντικού χαρακτήρα να συμβάλλουν ποιοτικά στην καθημερινότητα των πολιτών τους.

Read more: Aνάπλαση οδών Ομήρου & Παλαιολόγου:«Έργο βιτρίνας ή Έργο ουσίας»;

Το 2006, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) ανακοίνωσε τα σχέδιά του για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), έργο που περιλαμβάνει την κατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) και την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), καθώς και τη δημιουργία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, συνολικής έκτασης 170.000 μ².

Read more: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Ανάμεσα στα έργα της συνολικής ανάπλασης του Αττικού Αλσους ξεχωριστή θέση έχει ο εκσυγχρονισμός και η ανακαίνιση των χώρων στο Θέατρο που φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια τις εκδηλώσεις του Αθηναικού Φεστιβάλ .

Read more: Ανάπλαση Αττικού Αλσους

Βρισκεστε εδω